Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prečo je MS TEAMS jeden z najpoužívanejších nástrojov pre vzdialenú spoluprácu?

Prečo je MS TEAMS jeden z najpoužívanejších nástrojov pre vzdialenú spoluprácu?
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
10. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí používatelia dnes oceňujú inovatívne softvérové nástroje, vďaka ktorým si dokážu svoju prácu preniesť z kancelárie aj domov. K tým zaujímavým patrí rozhodne aj Microsoft TEAMS. Nástroj, ktorý si získal pozornosť najmä pre množstvo funkcií, ktoré prináša. Čo všetko teda dokáže a prečo je jedným z najpoužívanejších nástrojov pre vzdialenú spoluprácu?

Microsoft Teams je služba, ktorá má v sebe rôzne funkcionality pre spoluprácu viacerých kolegov. Či je to známe CHATovanie, plánovanie virtuálnych stretnutí, videoprezentácie, ale aj videokonferencie. V podstate je jedno koľko ľudí potrebuje pracovať naraz spolu. Teams zvládne 10, ale aj 10 tisíc používateľov. Základom je samozrejme pripojenie na internet.

microsoft teams telekom covid-19

Veľkou výhodou TEAMSov je aj plánovanie virtuálnych schôdzok. Systém pritom funguje tak, že na takéto stretnutie sa, okrem používateľov TEAMSov, dajú pozvať aj externí hostia. Stačí schôdzku naplánovať a poslať pozvánku komukoľvek cez mailovú adresu. Dotyční sa pritom cez prepojenie v maili dostane na schôdzku, a to aj keď nemá nainštalovaný TEAMS a ani žiaden jeho doplnok. Všetko funguje automaticky cez webové rozhranie.

Používatelia TEAMSov majú navyše výhodu v tom, že majú k dispozícii aj históriu predchádzajúcich schôdzok, vrátane poznámok, ktoré na nich boli zaznamenané. Vedia sa tak lepšie na ďalšiu schôdzku pripraviť.

microsoft teams telekom covid-19

Stretnutie vo virtuálnom priestore môže mať pritom podobu hlasovej konferencie alebo dokonca aj videokonferencie. Práve pre videokonferencie Microsoft integroval funkciu rozmazávania pozadia, vďaka ktorej sa okolo účastníka rozostrí jeho okolie a pozornosť sa sústredí na neho. K dispozícii je v softvéri aj rozhranie pre spájanie účastníkov cez existujúce telefónne čísla pevnej a mobilnej siete.

Schôdzky môžu byť pritom naozaj rozsiahle. Aj do 10 tisíc účastníkov. Práve v tomto smere si TEAMS  prináša zaujímavú funkcionalitu. Razom sa z neho stane platforma pre video streamovanie podujatí.

TEAMS sú teda užitočným nástrojom pre pomoc pri vytváraní schôdzok a pomáhajú aj počas schôdzok a tiež po nich, keďže softvér podporuje i záznam schôdzok a podujatí.  

microsoft teams telekom covid-19

Kto by si však myslel, že TEAMS sú nástrojom len pre kancelárie, mýlil by sa. Tento multifunkčný nástroj dokáže spojiť kanceláriu aj s prácou v teréne. Asi najviac to vystihuje napríklad prepojenie projektantov v kancelárii so stavby vedúcimi priamo na stavenisku. V rámci toho sa totiž do TEAMSov dokážu pripájať aj externé zariadenia.

microsoft teams telekom covid-19

Napríklad ochranné prilby vybavené kamerou a mikrofónom. Takto dokážu byť všetci v spojení a aj na diaľku monitorovať a kontrolovať všetky dôležité činnosti na stavbe, či v inej prevádzke.