Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft TEAMS má už viac ako 44 miliónov používateľov

Microsoft TEAMS má už viac ako 44 miliónov používateľov
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
12. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Microsoft Teams – multifunkčný nástroj pre teamovú prácu, vrátane video konferencií, pre on-line vzdelávanie a tiež pre podporu telemedicíny. Zrejme ani jeho tvorca na začiatku nepredpokladal, že v roku 2020 ho bude využívať viac ako 44 miliónov používateľov. Za všetkým je jeho funkcionalita, vďaka ktorej sa dokáže prispôsobiť mnohým oblastiam.

TEAMS už podľa názvu prináša funkcionality práce v konkrétnych tímoch. Ambíciou nástroja je nahradiť veľmi otravnú komunikáciu prostredníctvom mailov v rámci firmy a zefektívniť prácu pomocou nových moderných prvkov ako je instant messaging, video konferencie či zdieľanie dokumentov. Rovnako k tomu patrí aj jednoduchšie plánovanie stretnutí.

Podľa mnohých názorov je to oveľa modernejšia forma fungovania, ktorá je pre nás ľudí oveľa prirodzenejšia. Samotný používateľ vie, že keď potrebuje nejakú tému alebo projekt riešiť, má pre to k dispozícii efektívny komunikačný kanál.

microsoft teams telekom covid-19

Podľa Michala Brčáka zo Slovak Telekom má operátor viacero pozitívnych skúseností s implementáciou TEAMSov pre menšie a pre väčšie firmy.

„V jednej menšej spoločnosti sme práve pomáhali nastaviť a rozbehať takéto riešenie. Ich hlavnou potrebou bolo práve zjednotiť komunikáciu v rámci firmy. Práve na komunikáciu využívali viacero nástrojov a následne sa v nich potom tie informácie strácali. Prípadne nikto nevedel, kde má tie informácie hľadať,“  hovorí Michal Brčák.

Dopĺňa, že práve vďaka nasadeniu nového nástroja má táto firma v súčasnosti už len jeden komunikačný kanál, prostredníctvom ktorého vie komunikovať, a každý hneď vie efektívne pracovať s informáciami. Samotný tok informácií vo firme sa podľa neho urýchlil, informácie sa prestali strácať a zamestnanci sú po novom oveľa šikovnejší, spokojnejší a produktívnejší.

microsoft teams telekom covid-19

TEAMS sa v praxi osvedčil aj pri spoločnostiach, ktoré fungujú so sieťou obchodných zástupcov, prípadne s pobočkovou sieťou. Vďaka modernej platforme sa môže ich práca ešte viac zefektívniť a aj na diaľku vedia v danom momente vyriešiť veľmi promptne požiadavky zákazníkov, aj v komunikácii s centrálou firmy.

Súčasťou TEAMSov je už aj Microsoft Flow. Ide o ďalší nástroj, ktorý pomáha tvoriť a spracovávať interaktívne formuláre. A podporuje prácu s nimi i v teréne.

microsoft teams telekom covid-19

Nároky softvéru na hardvér sú pri týchto zariadeniach minimálne, a tak samotná služba funguje spoľahlivo naozaj všade. To čo však jej kvalitu ovplyvňuje je internet.

Podľa Michala Brčáka z Telekomu je veľmi dôležité zohľadňovať aj to, akou formou používateľ k internetu a k danej službe pristupuje. Či je to pripojenie stabilné a dostatočne rýchle.

TEAMS však fungujú naozaj na rôznych zariadeniach. Aj samotné prostredie nástroja je prispôsobené danému zariadeniu. Je jedno, či má TEAMS používateľ na stolnom počítači, alebo na väčšom tablete či len na malom mobilnom zariadení.