Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prilba DarkFighter K9 GEN4 chráni a pomáha psom počas zásahových misií

Prilba DarkFighter K9 GEN4 chráni a pomáha psom počas zásahových misií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa váš pes chce pridať k ozbrojeným silám, policajným či záchranným zložkám alebo chce len vyzerať drsne pri strážení trávnika pred domom, spoločnosť Dark Systems má pre neho špeciálnu prilbu DarkFighter K9 GEN4, ktorá kombinuje ochranu a seriózny prístup počas jeho pracovného nasadenia.

Vojaci, policajti a dokonca už aj záchranári sa čoraz viac objavujú v ochrannom brnení, ktoré vyzerá čoraz viac futuristicky. No často sa zabúda na to, že aj ich psí partneri potrebujú ochranu. Niekedy to môže byť také jednoduché ako topánky, ktoré poskytujú trakciu na klzkom povrchu alebo chránia labky pred rozbitým sklom a inými ostrými predmetmi. Inokedy môžu byť psi vybavení kompletným balistickým pancierom a inými formami ochrany pred celým radom potenciálnych nebezpečenstiev.

Ochranná prilba pre zásahových psov DarkFighter K9 GEN4.

Jedným z príkladov ochrany „akčných“ psov je línia prilieb DarkFighter K9 GEN4, ktorú nedávno vydala spoločnosť Dark Systems. Táto modulárna pokrývka hlavy nie je prvou prilbou pre psov, ale kombinuje modularitu s nízkou hmotnosťou a pohodlím, ako aj kompatibilitu s predchádzajúcimi systémami.

Ochranná prilba pre zásahových psov DarkFighter K9 GEN4.

Srdcom modelu GEN4 je živicová prilba so širokými okuliarmi pre lepšie videnie a zároveň chrániace oči psa pred všetkým, od prachu až po lasery. Na prilbe sú body na pripevnenie LED svetiel; systém Princeton Switch Rail pre osadenie bleskov, kamier, reproduktorov a iného vybavenia; ako aj chrániče sluchu na ochranu pred hlasnými, ostrými zvukmi, ktoré možno vymeniť za sofistikovanejšie verzie s vysielačkou, aby pes zostal počas misie v obraze. Na prednej strane môžu byť namontované chrániče ňufáku alebo náhubok.

Ochranná prilba pre zásahových psov DarkFighter K9 GEN4.

„V spoločnosti Dark Systems sme sa vždy zameriavali na koncového používateľa – psov, ktorí vyžadujú najlepšiu dostupnú ochranu,“ povedal hovorca spoločnosti. „S prilbou DarkFighter K9 GEN4 sme urobili významný krok vpred v poskytovaní prilieb, ktoré nielen chránia našich koncových používateľov, ale tiež zlepšujú ich prevádzkové schopnosti. Každý gram sa počíta, pokiaľ ide o vybavenie, ktoré naše K9-tky nosia. Každá funkcia je ukážkou o našom záväzku k inováciám a dokonalosti pri poskytovaní najlepších ochranných prostriedkov tým, ktorým slúžia.“

Ochranná prilba pre zásahových psov DarkFighter K9 GEN4.