Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vuzix vnáša rozšírenú realitu do extrémnych pracovných prostredí

Vuzix vnáša rozšírenú realitu do extrémnych pracovných prostredí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Vuzix už roky rozširuje našu realitu pomocou náhlavných súprav a okuliarov pre rozšírenú realitu (AR – Augmented reality) a teraz uviedla extrémny variant svojho už široko používaného nositeľného zariadenia M400, ktorý je určený na použitie v „najdrsnejších pracovných prostrediach“.

Základnou myšlienkou je umiestniť užitočné informácie alebo vizuály pred oko používateľa bez toho, aby to bránilo celkovému výhľadu spredu a bez toho, aby musel so sebou ťahať ťažké projekčné zariadenia.

Spoločnosť Vuzix sa prvýkrát pochválila svojimi inteligentnými okuliarmi M100 na veľtrhu CES 2013. Táto technológia odvtedy prirodzene pokročila a takmer o desať rokov neskôr boli modely M400 predstavené vybraným posádkam pracovníkov rýchlej zdravotnej služby. Nielenže umožnili zdravotníkom virtuálne vyšetriť zraneného pacienta, ale tiež poskytli dôležité informácie prvým zasahujúcim.

Profesionálna náhlavná súprava pre rozšírenú realitu Vuzix M400 Extreme Kit.

Najnovším prírastkom do rodiny je súprava M400 Extreme Kit, ktorá je navrhnutá ako „ideálne riešenie pre vzdialené úlohy v teréne“. Táto edícia sa dodáva s 3 200 mAh batériou s dlhšou výdržou, ako majú ostatní členovia rodiny AR zariadení Vuzix, na podporu dlhých pracovných zmien, ktorá má krytie IP67 a je navrhnutá tak, aby vydržala teploty v rozsahu od -20 °C až do 45 °C.

Mikrodisplej OLED modelu M400, ktorý sa nachádza pred pravým okom používateľa, sľubuje 24-bitové farby, jas 2 000 nitov a zhruba rovnakú virtuálnu oblasť zobrazenia ako 5-palcový smartfón umiestnený vo vzdialenosti 43 centimetrov očí. Zobrazovacia časť je umiestnená na konci ramena, ktoré je pripevnené k čalúnenej čelenke. Valcový 13-megapixelový kamerový modul s automatickým zaostrovaním je namontovaný na ľavej strane čelenky, čo umožňuje streamovanie videa v rozlíšení 1080p a skenovanie čiarových kódov. K dispozícii je aj LED dióda pre slabo osvetlené prostredia.

Profesionálna náhlavná súprava pre rozšírenú realitu Vuzix M400 Extreme Kit.

Systém sa môže pochváliť funkciami sledovania hlavy, je vybavený bezdrôtovými technológiami Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 5.0, ako aj káblovou konektivitou USB-C. Nechýba ani integrovaný reproduktor a mikrofóny s potlačením okolitého hluku. Nastavenie beží na operačnom systéme Android 11, má osemjadrový procesor podporovaný 6 GB RAM a 64 GB úložného priestoru a dodáva sa s ovládacími prvkami na zariadení.

Profesionálna náhlavná súprava pre rozšírenú realitu Vuzix M400 Extreme Kit sa dodáva aj s certifikáciami na použitie v zdravotníckych zariadeniach, ako aj v prevádzkach v čistých priestoroch. Teraz je v predaji za cenu 1 799,99 USD (približne 1 625 EUR) a ponúka sa s komunikačným balíkom na obmedzený čas, ktorý obsahuje nástroje ako Vuzix Video Conferencing for Zoom a Webex Connector App pre inteligentné okuliare.

Profesionálna náhlavná súprava pre rozšírenú realitu Vuzix M400 Extreme Kit.