Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Diktafón s umelou inteligenciou automaticky prepisuje nahrávky

Diktafón s umelou inteligenciou automaticky prepisuje nahrávky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Mobvoi, ktorá stojí za radom inteligentných hodiniek TicWatch, prináša zariadenie na digitálne diktovanie s názvom AI Recorder. To využíva umelú inteligenciu na prepis zvukovej nahrávky, vďaka čomu môže byť užitočným doplnkom pre cestujúcich obchodníkov, novinárov či študentov.

Aj keď mnohí z nás v dnešnej dobe pravdepodobne budú používať záznamové schopnosti smartfónov, diktafóny sú tu s nami, v tej či onej forme, už viac ako storočie. Ako náhle sa však rozhovor, prednáška či konferencia zachytí na zvolené zariadenie, začne sa zvyčajne namáhavá a monotónna úloha prepisovania tohto záznamu.

Relatívne nedávno bol vyvinutý softvér na prepis ľudskej reči zo zvukových a obrazových súborov a spoločnosť Mobvoi teraz využila umelú inteligenciu vo vlastnom digitálnom diktafóne s názvom AI Recorder, ktorý automaticky prevádza zvuk na text.

Digitálny diktafón Mobvoi AI Recorder.

Toto praktické zariadenie váži len 20 gramov a je vybavené integrovanou sponou, magnetickým povrchom a závesným otvorom pre flexibilitu uchytenia. AI Recorder zaznamenáva zvuk na 16 GB interné úložisko pomocou dvoch mikrofónov, ktoré údajne spolupracujú s algoritmom redukcie šumu, ktorý by mal výrazne znižovať šum v pozadí. Súbory sa ukladajú vo formáte OGG alebo MP3.

Digitálny diktafón AI Recorder je dodávaný s ročným bezplatným predplatným služby prepisu zvuku na text, ktorá v súčasnosti podporuje angličtinu a mandarínsku čínštinu, ale časom budú pridané ďalšie jazyky. Spoločnosť Mobvoi hovorí, že pomocou prepisovacieho prístupu poháňaného umelou inteligenciou sa dosahuje miera presnosti až 94 percent a automaticky sa generuje aj súhrn, kľúčové slová a odseky.

Digitálny diktafón Mobvoi AI Recorder.

Zariadenie podporuje bezdrôtový prenos súborov do notebooku, počítača alebo smartfónu cez Wi-Fi a Bluetooth a môže slúžiť ako miestny hotspot na prenos údajov tam, kde nie je internetové pripojenie. Odhaduje sa, že odoslanie hodiny zvukového záznamu bude cez Wi-Fi trvať len jednu minútu. Batéria s kapacitou 300 mAh by mala vydržať až 40 dní v pohotovostnom režime alebo 10 hodín záznamu na jedno nabitie.

Digitálny diktafón Mobvoi AI Recorder je už teraz k dispozícii za cenu 99,99 dolárov, čo zahŕňa bezplatné cloudové úložisko v hodnote 200 hodín záznamu a 12-mesačný prístup k službe prepisu zvuku na text. Tá potom bude stáť 69,99 dolárov ročne.

Digitálny diktafón Mobvoi AI Recorder.