Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný respirátor GIBLI môže zabrániť pracovným úrazom

Inteligentný respirátor GIBLI môže zabrániť pracovným úrazom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Únava pri práci stojí firmy ročne nemalé finančné prostriedky v podobe straty produktivity a nákladov na zdravotnú starostlivosť zamestnancov. V momente, keď pracovníci potrebujú ochrannú masku, príznaky únavy sa ešte zhoršia a riziko pracovných úrazov je ešte väčšie. Preto spoločnosť AirBliss+ vytvorila inteligentný respirátor, ktorý rozpozná a upozorní, keď je používateľ unavený. Zároveň chráni pracovníkov pred biologickými patogénmi, škodlivými časticami z požiarov a priebežným znečistením ovzdušia.

GIBLI je dýchací prístroj s pohonom na čistenie vzduchu, ktorý má zabudovanú elektroniku a softvér zameraný na prevenciu incidentov s cieľom zvýšiť bezpečnosť používateľa. Toto kompaktné zariadenie obsahuje ventilátor, napájanie, filtračnú súpravu a spomínanú elektroniku. To mu umožňuje zachytiť všetky pohyby hlavy a vzorce dýchania, ktoré slúžia ako zdroj informácií pre inteligentnú funkciu detekcie pádu a únavy.

Inteligentný respirátor AirBliss+ GIBLI.

Okrem toho GIBLI poskytuje pohodlné dýchanie vďaka ľahkému respirátoru s váhou pod 200 gramov, ktorému asistuje patentovaný vlastný ventilátor. Ten pomáha používateľovi lepšie dýchať cez filtre častíc a plynov prémiovej kvality. Používateľ spáruje GIBLI so svojím smartfónom hneď po nasadení respirátora na tvár. Pri únave pritom majú ľudia špecifické držanie hlavy a pohyby, ako aj zreteľnú zmenu v rýchlosti dýchania. Oboje sa meria v reálnom čase, čo pomáha zisťovať príznaky únavy založené na udalostiach a priebežné príznaky únavy.

Inteligentný respirátor AirBliss+ GIBLI.

Softvér s prvkami umelej inteligencie tak priradí príslušnú úroveň únavy a upozorní používateľa tým, že mu prostredníctvom prepojenej aplikácie naznačí najbezpečnejší postup. Systém sa učí na základe správania a vzorcov používateľa pre budúce lepšie predpovede. Toto riešenie pomáha nositeľovi vedieť, kedy si má urobiť prestávku, aby sa predišlo nehodám pri činnosti v znečistenej oblasti alebo pri práci v náročnom prostredí. GIBLI tiež rozpozná, keď používateľ spadne, a odošle upozornenia na rýchlu pomoc. S používaním sa zariadenie vyvíja a dolaďuje svoje parametre tak, aby lepšie vyhovovali jednotlivým používateľom.

Inteligentný respirátor AirBliss+ GIBLI je k dispozícii za cenu 149 EUR.

Inteligentný respirátor AirBliss+ GIBLI.