Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S NextDesk Velo sa počas práce za stolom môžete aj pobicyklovať

S NextDesk Velo sa počas práce za stolom môžete aj pobicyklovať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Moderný život nám vo väčšine prípadov prináša sedavú prácu za stolom, ale existuje už veľa riešení v podobe polohovateľných pracovných stolov, ktoré používateľa donútia aspoň na chvíľu pracovať po stojačky. No čo takto s prácou za stolom spojiť ešte aj nejaký ten fitness? Práve to sa rozhodla spoločnosť NextDesk, ktorá predstavila pracovný stôl s eliptickým trenažérom.

Velo je v podstate stacionárny bicykel, ktorému chýba rukoväť, čiže by sa dalo povedať, že sa jedná o stacionárnu jednokolku. Tá umožní používateľovi vykonávať fyzickú aktivitu počas práce za pracovným stolom. K dispozícii je niekoľko typov elektronicky výškovo nastaviteľných stolov, ktoré vytvoria dostatok priestoru pre kolená počas šliapania na stacionárnom „bicykli“.

Spoločnosť NextDesk predstavila Velo - stacionárny

Velo má vstavaný USB port, ktorý zaznamenáva údaje o pohybe, ako je počet otáčok s pedálom, vzdialenosť a spálené kalórie. Tieto dáta sa dajú následne i prostredníctvom Bluetooth bezdrôtovo preniesť do sprievodnej mobilnej aplikácie s názvom Trac. Tá sleduje fyzickú aktivitu počas práce a prehľadne ju zobrazí na displeji smartfónu či tabletu. K dispozícii je systém stanovených cieľov a aplikácia sa môže synchronizovať s populárnymi aplikáciami, ako je Strava a MyFitnessPal.

Velo je v podstate stacionárny bicykel bez rukoväte

Velo sa predáva samostatne ako stacionárny cyklistický posed za cenu 799 dolárov a dá sa skombinovať s niektorými výškovo nastaviteľnými pracovnými stolmi, ktoré tiež predáva spoločnosť NextDesk. Riešenie je to celkom zaujímavé a človek by tak mohol spojiť dve činnosti naraz do jednej a spraviť počas práce za stolom aj niečo pre svoje telo.

Velo sa cez Bluetooh spáruje s mobilnou aplikáciou, ktorá zobrazí informácie o fyzickej aktivite vykonanej počas práce