Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stanica Fitwork vás udrží v kondícii aj počas dlhej práce

Stanica Fitwork vás udrží v kondícii aj počas dlhej práce
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe mnohí ľudia pracujú dlhé hodiny v sede a hoci existujú aj výškovo nastaviteľné stoly pre prácu v stoji, stále to neznamená dostatok pohybu. V rušnom živote si tiež nie každý nájde po práci čas na cvičenie. Zaujímavým riešením by preto mohlo byť zariadenie Fitwork, ktoré spája produktivitu s fyzickou aktivitou.

Dlhá práca v sede môže viesť až k bolestiam chrbtice či nôh. Výškovo polohovateľné stoly sú dobrým začiatkom, no podľa spoločnosti Fitwork je potrebné zabezpečiť viac pohybu pre uvoľnenie stuhnutých svalov a povzbudenie zdravších kĺbov. Aj preto vzniklo riešenie v podobe pracovnej stanice s názvom Fitwork pre aktívne sedenie alebo státie počas práce za stolom. Patentovaná stanica je navrhnutá tak, aby používateľa udržiavala v pohybe po celý deň.

Pracovná stanica Fitwork.

Ide v podstate o akýsi bežecký pás, ktorý je na jednom konci spojený s eliptickým trenažérom pre šliapanie. Na bočnej strane stanice je potom umiestnené otočné rameno, na ktorom drží kancelárska stolička. Univerzálna stanica Fitwork tak počas pracovného dňa umožní používateľovi vykonávať rad cvičení. Počas sedenia môže používateľ šliapať nohami na eliptickom trenažéri a po odsunutí kancelárskej stoličky na bok a zdvihnutí stola do výšky zase môže počas práce kráčať na bežeckom páse. Týmto spôsobom sa dá spáliť množstvo kalórií pri zachovaní produktivity.

Pracovná stanica Fitwork.

Súčasťou kompletnej súpravy Fitwork Station je otočná kancelárska stolička, eliptický trenažér, bežecký pás a aj výškovo nastaviteľný pracovný stôl. Dá sa objednať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 1 499 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 2 250 dolárov. Stanica Fitwork sa dá objednať aj za nižšiu cenu bez nastaviteľného stola alebo len ako súprava kancelárskej stoličky a eliptickej jednotky. Zdravie by malo byť na prvom mieste každého z nás a Fitwork tak môže byť jednou z možností, ako začleniť pohyb do nášho každodenného života.

Pracovná stanica Fitwork.