Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica od Microsoftu so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft sa rozhodla vybaviť svoju šikovnú novú klávesnicu bezpečnostným prvkom v podobe jednej klávesy, ktorá slúži ako snímač odtlačkov prstov používateľa pre jeho autentifikáciu a jednoduchý prístup do počítača. Klávesnica Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID si so sebou prináša i niekoľko ďalších funkcií.

Hoci sa spoločnosť Microsoft rozhodla nazvať snímač odtlačkov prstov ako „skrytý“, v skutočnosti ide o jednu klávesu, ktorá sa nachádza blízko pravej klávesy Shift. Zabudovaný snímač odtlačkov prstov funguje na princípe rovnakého stlačenia, ako akejkoľvek inej klávesy, len s tým, že si naskenuje prst používateľa, ktorý sa tak dostane do svojho počítača cez autentifikačnú službu Windows Hello bez problémov a nemusí si pamätať nejaké prístupové heslo.

Spoločnosť Microsoft predstavila novú klávesnicu Modern Keyboard with Fingerprint ID so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov.

Okrem tejto funkcie je klávesnica Modern Keyboard with Fingerprint ID navrhnutá v tenkom no odolnom dizajne a môže byť pripojená k zariadeniu prostredníctvom káblu alebo bezdrôtovo cez pripojenie Bluetooth LE. V bezdrôtovom režime je výdrž batérie udávaná až na štyri mesiace. Dosah signálu je do 5 metrov od počítača, s ktorým je klávesnica spárovaná. Nová klávesnica je však kompatibilná len s operačným systémom Windows 10, práve z dôvodu autentifikačnej služby Windows Hello.

Spoločnosť Microsoft zatiaľ nezverejnila žiadne informácie o dátume dostupnosti, no nová klávesnica Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID sa bude predávať za cenu 129,99 dolárov.

Klávesnica Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID má štíhly no odolný dizajn.

Klávesnica Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID môže byť pripojená k počítaču prostredníctvom káblu alebo bezdrôtovo cez pripojenie Bluetooth LE.