Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaspomínajte na detstvo so znovuzrodeným Commodore 64 v retro edícii!

Zaspomínajte na detstvo so znovuzrodeným Commodore 64 v retro edícii!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Retro Games sa rozhodla vniesť trocha nostalgie a prináša nielen starším hráčom, ktorí chcú zaspomínať na svoje herné zážitky z 80. a 90. rokov, miniatúrnu verziu klasickej hernej konzoly Commodore 64, ktorá dostala názov C64 Mini.

Pôvodný model hernej konzoly Commodore 64 bol vydaný v roku 1982 a úspešne sa predával viac ako jednu dekádu. Po vzore systémov Nintendo Classic Mini NES a SNES, modelov Atari Flashack a Sega Mega Drive / Genesis Classic je retro herná konzola C64 Mini v podstate emulátor s desiatkami predinštalovaných hier v dizajnovom prevedení, ktoré vyzerá ako zmenšenina pôvodnej hernej konzoly.

Retro herná konzola THEC64 Mini.

Nová herná konzola C64 Mini obsahuje 64 hier, ktoré pokrývajú širokú škálu žánrov. Hry sa dajú hrať s priloženým páčkovým ovládačom, ktorý sa k systému pripája prostredníctvom 1,5 metrového USB kábla. C64 Mini však nielen emuluje hry, ale po pripojení USB klávesnice dokáže systém znovu vytvoriť funkciu domáceho počítača a tak nadšencom prináša možnosť programovania v jazyku BASIC a dokonca môžu vytvárať nové hry. Potreba externej klávesnice naznačuje, že klávesnica na hernej konzole slúži len ako estetický prvok, aj z toho dôvodu, že klávesy sú príliš malé.

Retro herná konzola THEC64 Mini.

Rovnako ako iné retro verzie, aj C64 Mini obsahuje niekoľko moderných prvkov. Zariadenie sa napája cez USB kábel a s televízorom sa prepojí prostredníctvom HDMI portu. Priebeh v akejkoľvek hre sa dá uložiť v ktoromkoľvek momente a hry môžu byť filtrované rôznymi efektmi, vrátane emulácie pixelov či CRT obrazovky. Firmvér systému sa dá do budúcnosti aktualizovať cez USB porty.

Spoločnosť Retro Games tvrdí, že model C64 Mini je len prvým produktom v rade oživení klasických herných konzol. Kompletná a plne funkčná verzia Commodote 64 by tak mala prísť neskôr v roku 2018.

Retro herná konzola C64 Mini bude na trh uvedená začiatkom roka 2018 za cenu 79,99 EUR. V balení sa bude okrem nej nachádzať páčkový ovládač, nabíjací USB kábel, kábel HDMI a 64 vopred nainštalovaných hier.

Retro herná konzola THEC64 Mini.

Tu je ich zoznam: AlleyKat, Anarchy, Armalyte: Competition Edition, Avenger, Battle Valley, Bounder, California Games, Chip's Challenge, Confuzion, Cosmic Causeway: Trailblazer II, Creatures, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II: The Revenge, Cybernoid: The Fighting Machine, Deflektor, Everyone's A Wally, Firelord, Gribbly's Day Out, Hawkeye, Heartland, Herobotix, Highway Encounter, Hunter's Moon, Hysteria, Impossible Mission, Impossible Mission II, Insects In Space, Mega-Apocalypse, Mission A.D, Monty Mole, Monty on the Run, Nebulus, Netherworld, Nobby the Aardvark, Nodes Of Yesod, Paradroid, Pitstop II, Rana Rama, Robin Of The Wood, Rubicon, Skate Crazy, Skool Daze, Slayer, Snare, Speedball, Speedball II: Brutal Deluxe, Spindizzy, Star Paws, Steel, Stormlord, Street Sports Baseball, Summer Games II, Super Cycle, Temple of Apshai Trilogy, The Arc Of Yesod, Thing Bounces Back, Thing on a Spring, Trailblazer, Uchi Mata, Uridium, Who Dares Wins II, Winter Games, World Games, Zynaps.

Hry pre retro hernú konzolu THEC64 Mini.