Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Predstavec na bicykel s batériou pre napájanie smartfónu na cestách

Predstavec na bicykel s batériou pre napájanie smartfónu na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe bez smartfónu ani len nevyjdeme von a platí to aj pre výlety na bicykli. Smartfón nemusí byť iba vo vrecku alebo v batohu, no môže poslúžiť aj ako navigačný systém. S tým je však spojená vyššia spotreba energie z batérie a tak si niektorí používatelia na dlhšie trasy so sebou pribalia power banku. No ani to nie je nutné vďaka novému predstavcu na bicykel Battery Stem, ktorý má v sebe zabudovanú batériu pre napájanie telefónu priamo počas jeho používania na riadidlách.

Juhokórejská spoločnosť PiBike sa rozhodla vytvoriť šikovný predstavec na bicykel s názvom Battery Stem. Už samotné označenie napovedá, že predstavec má v sebe zabudovanú batériu s kapacitou 10 000 mAh pre napájanie smartfónu. Predstavec s dĺžkou 100 milimetrov je odolný voči vode a prachu a podľa jeho tvorcov dokáže pri plnom nabití udržať bežný smartfón v chode po dobu až 15tich hodín.

Predstavec na bicykel Battery Stem má v sebe zabudovanú batériu s kapacitou 10 000 mAh pre napájanie smartfónu.

Predstavec Battery Stem je zatiaľ vo fáze funkčného prototypu a finálny produkt by mal byť vyrobený z uhlíkových vlákien a bude mať v sebe zabudované LED diódy, ktoré indikujú úroveň nabitia vstavanej batérie. Vývojári taktiež pridali voliteľný držiak z uhlíkových vlákien, ktorý drží gumený úchyt pre vloženie smartfónov rôznych veľkostí. Vďaka tomu môže používateľ sledovať navigáciu aj počas napájania smartfónu z batérie v predstavci.

K predstavcu Battery Stem sa dá pripojiť voliteľný gumený úchyt pre vloženie smartfónov rôznych veľkostí.

Spoločnosť PiBike sa snaží získať dostatok finančných prostriedkov pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Predstavec Battery Stem sa tu dá získať za podporu vo výške 189 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 249 dolárov. Distribúcia prvých kusov výhradne v rámci Európskej únie by sa mala začať v auguste 2018, samozrejme za predpokladu, že kampaň bude úspešná a výrobca splní svoje záväzky.

Text: Dochádza vám batéria v smartfóne počas jazdy na bicykli? Vývojári vytvorili predstavec na bicykel so zabudovanou batériou, ktorá váš telefón udrží v chode aj na dlhšom výlete.

Predstavec Battery Stem s dĺžkou 100 milimetrov je odolný voči vode a prachu a podľa jeho tvorcov dokáže pri plnom nabití udržať bežný smartfón v chode po dobu až 15tich hodín.