Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka PicoBrew si ku kávovaru môžete pridať už aj domáci pivovar

Vďaka PicoBrew si ku kávovaru môžete pridať už aj domáci pivovar
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
7. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pivo je jedným z najpopulárnejších nápojov v celej histórii ľudstva a tak aj pivovary rastú ako huby po daždi a v obchodoch si môžeme vybrať z neskutočného množstva značiek a druhov tohto chmeľového nápoja. No jedno tam chýba, to vaše. Asi takto nejako uvažovali aj vývojári združení pod značkou PicoBrew, ktorí vyrobili domáci miniatúrny pivovar.

PicoBrew je v podstate automat, ktorý sa podobá tak trochu na kávovar. Nepotečie však z neho káva, ale vaše vlastné pivo. Každý, kto trochu vie o výrobe piva, ostane zrejme zarazený, pretože všetky procesy, cez ktoré si suroviny musia prejsť, aby sa z nich stalo pivo, si pýtajú zväčša veľkú budovu. Ako teda dokázali majstri z PicoBrew vtesnať celý proces do neveľkého zariadenia? Odpoveďou sú takzvané PicoPods.

Domáci miniatúrny pivovar PicoBrew.

Je to v podstate niečo podobné ako u niektorých kávovarov, aj tu vložíte do pivovarnej mašinky namiešanú zmes v akomsi papierovom filtračnom košíku. PicoPods sú namiešané rôznymi sládkami z celého sveta a chvália sa aj tým, že ide o pivá, ktoré vyhrali rôzne prestížne súťaže. No nebolo by to skutočne vaše vlastné pivo, keď najdôležitejšiu prácu za vás spraví iný sládek. Na stránke výrobcu si preto môžete nastaviť pomer surovín presne podľa seba. Aplikácia vás bude navigovať jednotlivými surovinami a ich nutným pomerom. Následne vám výrobca zašle balík v ktorom bude PicoPod presne podľa vašej receptúry.

Domáci miniatúrny pivovar PicoBrew.

Prístroj pomocou skenera rozozná, aký typ piva idete variť a podľa toho prispôsobí celú procedúru. Samozrejme počas varenia, ktoré trvá asi dve hodiny, môžete jednotlivé nastavenia ešte upraviť podľa seba. Napríklad zvýšiť horkosť v pive a podobne. Uvarená sladina sa potom prečerpá do nádobky s kvasnicami a tam prebehne to najdôležitejšie, vaše pivo získa alkohol.

Následne si ho už len prečerpáte do súdka, ktorý necháte v chladničke niečo vyše týždňa a vaše pivo je na svete. Je však jasné, že potom ostane prístroj zanesený od rôznych zložiek piva. A preto výrobca vyriešil všetky komponenty tak, aby sa dali umývať v umývačke riadu.

Takže ak máte chuť vymýšľať vlastné pivá PicoBrew, by mohol byť dobrým začiatkom.

Domáci miniatúrny pivovar PicoBrew.