Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft zaútočil na iPad s cenovo dostupným tabletom Surface Go

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď na jar Apple vydalo novú základnú verziu iPadu, zrejme to zarezonovalo aj v spoločnosti Microsoft, ktorá sa teraz rozhodla odpovedať na túto výzvu svoji novým 10 palcovým Surface Go. Ide o doteraz najmobilnejšie a cenovo najdostupnejšie zariadenie z rodiny Surface, ktoré prináša používateľom lacný spôsob mobilnej práce v prostredí plnohodnotného operačného systému Windows 10.

V skutočnosti však mobilné zariadenie Surface Go prichádza s predvoleným režimom operačného systému Windows 10 S, ktoré používateľov obmedzuje len na aplikácie z obchodu Windows Store. No našťastie je k dispozícii možnosť bezplatnej a jednoduchej aktualizácie na plnohodnotný operačný systém Windows 10.

Nová cenová politika a zníženie váhy zariadenia však logicky prinášajú určité kompromisy. Surface Go tak do výbavy dostalo starší a pomalší dvojjadrový procesor Intel Pentium Gold 4415Y, takže používatelia môžu mať problém s náročnejšími aplikáciami alebo hrami. Nepomôže tomu ani operačná pamäť RAM s kapacitou len 4 GB a pomerne malé dátové úložisko s kapacitou 64 GB v najnižšej konfigurácii. Samozrejme za príplatok sa tieto špecifikácie dajú zdvihnúť nahor.

Spoločnosť Microsoft predstavila cenovo dostupný tablet Surface Go.

Surface Go má 10 palcový displej s pomerom strán 3 : 2 a jeho rozlíšenie je 1 800 x 1 200 pixlov, čo je opäť menej ako má napríklad model Surface Pro. Váha zariadenia sa scvrkla na 522 gramov a ide skôr o tablet, ktorý cieli na študentov alebo šetrných používateľov. K dispozícii je aj port USB-C, čítačka microSD kariet, štandardný 3,5 mm audio konektor a stojan.

Za príplatok sa dá získať príslušenstvo v podobe dotykového pera Surface Pen, nového krytu s klávesnicou Surface Go Type Cover, či novej myši Surface Mobile Mouse.

Nový tablet Micrrosoft Surface Go sa v základnej konfigurácii dá od 10. júla predbežne objednať za cenu 399 dolárov. Oficiálny dátum vydania bol pritom stanovený na 2. augusta. Za príplatok sa dá získať príslušenstvo v podobe dotykového pera Surface Pen za 99,99 dolárov, nového krytu s klávesnicou Surface Go Type Cover za 99,99 dolárov či novej myši Surface Mobile Mouse za 34,99 dolárov.

Surface Go má 10 palcový displej s pomerom strán 3 : 2 a jeho rozlíšenie je 1 800 x 1 200 pixlov.