Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ixcon je airbag pre motocyklistov, ktorý sa ukrýva vo veste

Ixcon je airbag pre motocyklistov, ktorý sa ukrýva vo veste
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
31. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Motocyklisti sú jedni z najzraniteľnejších účastníkov dopravy a aj relatívne slabá kolízia môže viesť k fatálnym následkom. To však neodrádza ďalších a ďalších jazdcov, aby sa znova posadili na tento motor s dvoma kolesami. Je jasné, že za to môže hlavne adrenalínový zážitok a aj určitá praktickosť. Pre zvýšenie bezpečnosti motocyklistov, ktorí nemajú príliš veľa spôsobov ako sa chrániť, prináša spoločnosť In&Motion ďalší bezpečnostný prvok vo forme vesty s airbagom.

Každý, kto trčí v mnohohodinovej zápche, veľmi túži byť v tú chvíľu na motorke. No a potom sú tu aj také mopedy alebo skútre. Túto dopravu si obľúbili hlavne ľudia v mestách. Táto zmes rôznych dvojkolesových tátošov, s rôznou kvalitou jazdcov, prepletajúca sa cez nahnevaných, či frustrovaných vodičov, musí nosiť bezpečnostné prvky na sebe. Nemajú však k dispozícii bezpečnostný pás, ale helmu a odolnú bundu. Nechráni ich ani plech auta, ale rôzne ochranné nohavice.

Motocyklistická vesta Ixon má v sebe zabudovaný airbag.

Ani táto výzbroj však nemusí na cestách stačiť. Aj to bol jedným z dôvodov, prečo sa firma In&Motion rozhodla využiť všetky dostupné výdobytky poslednej doby a priniesla motocyklistom vestu s airbagom. Vývojári ju nazvali Ixon a tento futuristický názov nie je vôbec neadekvátny. Celá technológia je totiž založená na vnútorných senzoroch, a nie napríklad na pripájacom lanku, ktoré by v prípade pádu potiahlo odisťovací systém airbagu. Vývojári pritom museli vyhodnotiť tisícky údajov zo simulovaných pádov, aby spravili senzor dostatočne inteligentný a ten vám nevyhodnotil náraz pri prudšom manévri na motorke.

Ergonómia vesty Ixon je navrhnutá tak, aby pasovala na akýkoľvek typ postavy.

Ergonómia vesty Ixon je navrhnutá tak, aby pasovala na akýkoľvek typ postavy. V chrbtovej časti je kevlarový chránič chrbta, v ktorom je ukrytá aj samotná riadiaca jednotka. Tá po vyhodnotení pádu do 60 milisekúnd nafúkne airbagy. Tie sú umiestnené tak, aby kopírovali trup jazdca a pritom mu neobmedzovali ruky. Riadiaca jednotka má ešte jednu zaujímavosť. Po zakúpení vesty neostáva do konca životnosti vesty napevno vo vnútri, ale sa dá odnímať. Následne do nej viete nahrať nové informácie, pretože tím vývojárov neustále pracuje na jej vylepšení.

Snáď takéto zariadenia pomôžu znížiť krivku smrteľných nehôd adrenalínových jazdcov.

Riadiaca jednotka po vyhodnotení pádu do 60 milisekúnd nafúkne airbagy.