Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

USB kľúč, ktorý premení Mac na Windows PC len za 10 sekúnd

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autori nového prototypu USB kľúča s názvom SuperSpeedBlazer tvrdia, že dokáže premeniť Mac na počítač s operačným systémom Windows 10, na ktorom si tak používateľ môže spustiť najnovšie hry. Táto premena by pritom mal trvať len približne 10 sekúnd. Táto metóda by tiež mala byť efektívnejšia ako rôzne virtuálne softvérové alternatívy.

Zariadenie SuperSpeedBlazer navyše šetrí priestor na disku v porovnaní s virtuálnym počítačom. Je to možné z toho dôvodu, že všetky súbory systému Windows namiesto inštalácie zostávajú priamo na USB kľúči. Okrem fungovania s počítačmi Mac sa kľúč dá tiež pripojiť k počítaču s operačným systémom Windows, aby sa spustila alternatívna inštalácia. To môže byť vhodné napríklad v prípade, že používateľ pracuje radšej v prostredí Windows 7 alebo iného staršieho systému, no hry si chce zahrať v najnovšom operačnom systéme. Samotný USB kľúč váži 20 g a jeho rozmery sú 70 x 24 x 9 mm.

USB kľúč SuperSpeedBlazer dokáže premeniť Mac na počítač s operačným systémom Windows 10, na ktorom si tak používateľ môže spustiť najnovšie hry.

SuperSpeedBlazer využíva rozhranie USB 3.1 s rýchlosťou čítania dát až 1000 MB / s a rýchlosťou zápisu dát 970 MB / s. Nechýba ani podpora DirectX, takže používatelia si môžu zahrať súčasné PC hry. V tlačovej správe sú spomenuté napríklad populárne tituly PUBG a Overwatch. Pre používanie operačného systému Windows 10 prostredníctvom tohto kľúča je potrebné mať platnú licenciu. Zariadenie sa spolieha na technológiu Microsoft Windows Go, takže systém bude dostávať menšie aktualizácie, no hlavné aktualizácie nebudú dostupné.

SuperSpeedBlazer využíva rozhranie USB 3.1 s rýchlosťou čítania dát až 1000 MB / s a rýchlosťou zápisu dát 970 MB / s.

USB kľúč sa pri spracovaní hry spolieha na Mac, takže nie všetky Macy zvládnu najnovšie hry v maximálnom grafickom nastavení, no zariadenie by malo byť nastavené na automatické spúšťanie hru v optimálnom rozlíšení. Vývojári tiež tvrdia, že kľúč je bezpečný a spolupracuje s BitLocker pre ochranu údajov na zariadení. Môže fungovať aj ako bezpečná peňaženka pre kryptomenu.

Zariadenie SuperSpeedBlazer sa bude dodávať v troch verziách s kapacitou 64 GB, 128 GB a 256 GB. Autori momentálne hľadajú finančné prostriedky cez start-up kampaň na portáli Indiegogo. USB kľúč sa tu dá získať za finančnú podporu v sume 149 dolárov (64 GB), 179 dolárov (128 GB) alebo 299 dolárov (256 GB). Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na november.

Zariadenie SuperSpeedBlazer sa bude dodávať v troch verziách s kapacitou 64 GB, 128 GB a 256 GB.