Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TechDen zlepší návyky detí trávenia času so smartfónom či tabletom

TechDen zlepší návyky detí trávenia času so smartfónom či tabletom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite prevažná väčšina rodičov by chcela, aby ich deti netrávili príliš veľa času so svojimi smartfónmi či tabletmi a radšej sa venovali zmysluplnejšej činnosti. No čas strávený pozeraním na displej sa ťažko sleduje a odložené mobilné zariadenie, ktoré sa nepoužíva, môže byť pre deti pokušením. Zaujímavé riešenie TechDen by však mohlo pomôcť s vybudovaním si zdravších návykov, čím sa zníži čas, ktorý deti strávia v digitálnom mobilnom svete.

Systém TechDen pozostáva z mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android a z fyzickej uzamykateľnej stanice. Tá slúži pre uloženie a nabíjanie dvoch mobilných zariadení naraz. Veľkosť úložného priestoru je dostatočne priestranná pre uloženie tabletov uhlopriečkou displeja až 10,5 palca.

Systém TechDen pozostáva z mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android a z fyzickej uzamykateľnej stanice.

Rodič si môže prostredníctvom mobilnej aplikácie naplánovať čas, kedy sa každé z dvoch dvierok na stanici TechDen automaticky odblokuje a umožní tak jednému z dvoch detí prístup k svojim zariadeniam. V rámci nastavenia v aplikácii vie rodič napríklad vymedziť dostupnosť smartfónu od 8 do 20 hodiny, pričom v tomto časovom okne sa mobilné zariadenie napríklad dá používať celkovo jednu hodinu, kým ho nastavená aplikácia nezablokuje.

Rodič môže v sprievodnej mobilnej aplikácii vymedziť časové okno, v ktorom dieťa má povolené určitý stanovený čas používať svoj smartfón či tablet.

Notifikácie na displeji upozornia dieťa, koľko času strávilo pri každom jednom použití. Aplikácia nainštalovaná na telefóne rodiča zase dá vedieť, kedy a ako dlho dieťa smartfón či tablet používalo. Aplikácia sleduje aj to, ako rýchlo dieťa vráti svoje zariadenie do stanice TechDen po uplynutí nastaveného časového limitu stanoveného pre používanie.

TechDen je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 119 dolárov, čo je o 40 percent menej, ako plánovaná maloobchodná cena. Teda za predpokladu, že bude kampaň úspešná a projekt sa dostane do výroby. V tom lepšom prípade by sa distribúcia prvých kusov mala začať v decembri 2018.

TechDen vie zároveň poslúžiť aj ako nabíjacia stanica pre uložené mobilné zariadenia.