Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei Mate 20 Pro očarí dizajnom, prekvapí inteligenciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovšia vlajková loď Mate 20 Pro od čínskeho výrobcu Huawei urobila doslova dieru do sveta. Tento smartfón by sa dal označiť ako kombinácia mobilného štýlu a inteligencie. Nadčasový dizajn dopĺňajú moderné technológie, na čele s výkonným procesorom a umelou inteligenciou. Smartfón je pritom ako stvorený aj pre mobilné fotografovanie a nakrúcanie videí zo všetkých strán.

Smartfón Huawei Mate 20 Pro má precízne spracované telo, vyrobené z moderných materiálov, ktorého krivky môžu očariť aj tých náročnejších používateľov. Prednej strane dominuje priestranný dotykový displej, ktorý do seba integroval aj jednu užitočnú bezpečnostnú technológiu.

„Huawei Mate 20 Pro sa môže pochváliť svojim OLED displejom vo veľkosti až 6,39 palca a má vlastne technológiu Quad HD+. Dokonca aj čítačka odtlačkov prstov je zabudovaná priamo v displeji,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Plocha displeja má v hornej časti len minimálny výrez, ktorý v sebe ukryl mikrofón a prednú selfie kameru. Tá sa dá využiť nielen pre populárne selfie fotografie a videohovory s blízkymi, v mimoriadne vysokom rozlíšení, no tiež odomkne smartfón prostredníctvom skenovania tváre používateľa.

„Predný selfie fotoaparát používa rozlíšenie až 24 megapixlov, čo je v podstate dvoj až trojnásobok bežných selfie kamier telefónov. A takisto využíva 3D technológiu snímania hĺbky.“

Dostatok pozornosti vývojári venovali aj hlavnému zadnému fotoaparátu. Ten posúva mobilné fotenie a nakrúcanie videí na novú úroveň, a to aj vďaka inovatívnym technológiám z dielne spoločnosti Leica.

„Na zadnej strane smartfónu sú umiestnené tri fotoaparáty, plus jeden blesk. Každá šošovka má iný uhol záberu. Používateľ sa môže rozhodnúť, či bude robiť zábery širokouhlé alebo až s trojnásobným optickým zoomom.“

Fotoaparáty disponujú aj prvkami umelej inteligencie, ktorá rozpoznáva scénu pred objektívmi a na základe toho navrhne nastavenie pre jej snímanie. K slovu sa hlási aj v spojení s bežným používaním smartfónu. Mate 20 Pro zaujme aj nadštandardne dlhou výdržou batérie, až dva dni na jedno nabitie. Je to výsledok kombinácie energeticky úsporného procesora Kirin 980 a zabudovanej batérie s kapacitou 4 200 mAh.

„Telefón má integrované aj rýchle nabíjanie, vďaka čomu sa behom pol hodiny nabije až na 70 percent. Za rovnaký čas sa dá nabíjať aj bezdrôtovo a nabije sa až do jednej tretiny kapacity batérie,“ uzatvára pán Štefan Kovalčík, NAY.

Huawei Mate 20 Pro dokázal skĺbiť elegantné prevedenie s modernými technológiami. Tie, aj vďaka integrovanej umelej inteligencii, dokážu zo smartfónu spraviť ideálneho každodenného spoločníka, ktorý používateľom poskytne rozšírené možnosti využitia, či už pre prácu alebo pre zábavu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)