Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná stlačiteľná lopta Squegg zmeria silu vášho úchopu

Inteligentná stlačiteľná lopta Squegg zmeria silu vášho úchopu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä v dnešnej digitálnej dobe, je dobré si precvičovať a posilňovať aj naše zápästia, aby sme predišli prípadným problémom. Nabrať na sile by mohla pomôcť tiež nová inteligentná stlačiteľná lopta, ktoré presne meria silu úchopu.

Stlačiteľná posilňovacia lopta s názvom Squegg je vyrobená zo zmäkčeného silikónového kaučuku, ktorého vnútro je sídlom pre elektroniku v podobe tlakových senzorov. Tie slúžia pre meranie toho, ako pevne používateľ stláča loptu a takisto koľkokrát ju stláčal v jednej sérii. Pre prenos meraných dát sa využíva bezdrôtová technológia Bluetooth.

Inteligentná stlačiteľná lopta Squegg.

Informácie sa ukladajú do bezplatnej mobilne aplikácie pre operačné systémy iOS alebo Android v spárovanom smartfóne. Sú zobrazované v podobe počtu opakovaní stláčania a nameranej sily v kilogramoch. Aplikácia tiež používateľovi umožní sledovať proces budovania sily úchopu v priebehu času, pričom môže byť aplikáciou vedený vo svojom rutinnom tréningu. K dispozícii sú aj online výzvy, ktoré sa dajú prekonávať spolu so svojimi priateľmi.

Inteligentná stlačiteľná lopta Squegg.

Samotná stlačiteľná lopta je odolná voči vode, váži len 66 gramov a údajne na jedno nabitie lítiovej batérie dokáže vydržať až 80 hodín prevádzky. Squegg je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 29 dolárov. Na výber je z dvoch farieb. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 39 dolárov.

Inteligentná stlačiteľná lopta Squegg.