Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Energizer P18K Pop šokuje výdržou svojej batérie

Smartfón Energizer P18K Pop šokuje výdržou svojej batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa ľudí by si určite želalo, aby batéria v dnešných smartfónoch vydržala tak ako kedysi v ich starom mobile. Tento problém by mohla vyriešiť spoločnosť Energizer, ktorá predstavila smartfón P18K Pop. Ten vďaka 18 000 mAh batérii vydrží údajne aj niekoľko týždňov.

Samotný smartfón P18K Pop pochádza od francúzskej spoločnosti Avenir Telecom, ktorá licencuje značku Energizer pre rad zariadení s rozšírenou kapacitou batérie. Pre porovnanie, kapacity batérií väčšiny súčasných smartfónov sa pohybujú okolo 2 000 mAh až 3500 mAh, takže 18 000 mAh v modeli P18K Pop je nadmieru štedrá nádielka.

To by malo byť dostatok energie až na 90 hodín hovorov, 100 hodín prehrávania hudby alebo až dva celé dni pozeraní videí. Pri bežnom používaní výrobca sľubuje výdrž „niekoľko týždňov“ medzi jednotlivým nabíjaním. No takáto batéria potrebuje aj poriadny priestor. Aj preto má smartfón P18K Pop robustné telo s hrúbkou 18 milimetrov. Moderné vlajkové lode smartfónov majú pritom bežne hrúbku len 7 alebo 8 milimetrov.

Energizer P18K Pop

Okrem batérie sú špecifikácie nového smartfónu obstojné. V rámci trendu má P18K Pop trojitý zadný fotoaparát s rozlíšeniami 12 + 5 + 2 megapixle, zatiaľ čo vpredu sa nachádza duálny selfie fotoaparát s rozlíšením 16 + 2 megapixle. Na displeji by ste pritom márne hľadali výrez pre umiestnenie selfie fotoaparátu. Ten sa totiž šikovne ukryl v tele smartfónu a aktivuje sa prostredníctvom vysúvacieho mechanizmu. Samotný displej má uhlopriečku 6,2 palca a jeho rozlíšenie je Full HD+. Smartfón má 6 GB pamäte RAM a 128 GB vnútorné úložisko.

Spoločnosť Avenir Telecom zatiaľ neuviedla cenu nového smartfónu Energizer P18K Pop, no dostupný by mal byť niekedy v priebehu letných mesiacov.