Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titánový nožík NTK05 je ostrý ako skalpel a má vymeniteľnú čepeľ

Titánový nožík NTK05 je ostrý ako skalpel a má vymeniteľnú čepeľ
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Nitecore vytvoril veľmi kompaktný titánový nôž NTK05, ktorý váži menej ako kreditná karta. Ide o skladací nôž, ktorý sa dá zavesiť na kľúčenku. Zaujme tiež aj svojou čepeľou upravenou do podoby a ostrosti bežného skalpelu, ktorú si používateľ môže po opotrebovaní jednoducho vymeniť.

Vreckový nožík Nitecore NTK05 je vyrobený z titánovej zliatiny TC4, čo mu prináša zvýšenú trvanlivosť, pevnosť a samozrejme aj najvyššiu ostrosť, ktorú dosahuje prostredníctvom svojej jednorazovej čepele skalpelu č. 11. Tieto typy čepelí často používajú chirurgovia, ktorí s nimi režú ľudské tkanivo, takže by mali byť dostatočne ostré na to, aby mohli vykonávať každodenné úlohy rezania a krájania.

Keďže ide o jednorazové čepele, aj nožík Nitecore NTK05 je navrhnutý tak, aby sa opotrebovaná čepeľ dala jednoducho vymeniť s pomocou uvoľnenia jedinej skrutky. Používateľ tak nemá príliš veľa problémov s vložením novej čepele, keď sa stará čepeľ otupí alebo inak poškodí.

Skladací titánový nožík Nitecore NTK05.

Nôž sa dá zložiť prostredníctvom mechanizmu jedného pántu v jeho strede. V zloženom tvare meria NTK05 na dĺžku len 55 milimetrov a po jeho úplnom rozložení sa natiahne na dĺžku 97 milimetrov. S váhou iba 4,8 gramov dokáže nožík NTK05 dokonca podliezť hmotnosť väčšiny bežných kreditných kariet. V hornej časti rukoväte sa nachádza otvor pre zavesenie nožíka na kľúčenku alebo umiestnenie šnúrky na krk.

Skladací titánový nožík Nitecore NTK05 je k dispozícii na objednávku za cenu 59 dolárov.

Skladací titánový nožík Nitecore NTK05.

Skladací titánový nožík Nitecore NTK05.