Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úplne bezdrôtové slúchadlá Sony získali aktívne potláčanie hluku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina modelov úplne bezdrôtových slúchadiel prináša len pasívnu možnosť izolácie používateľa od ruchov okolitého sveta. To sa chystá zmeniť japonská Sony, ktorá prináša úplne bezdrôtové slúchadlá do uší vybavené technológiou aktívneho potláčania hluku. Vďaka nej sa tak používateľ môže naplno sústrediť na počúvanie hudby.

Nové úplne bezdrôtové slúchadlá nesú označenie WF-1000XM3 a podobne ako ostatní členovia rodiny slúchadiel Sony zo série 1000X sa môžu pochváliť mimoriadne citlivou technológiou aktívneho potláčania okolitého hluku. Prispieva k tomu aj zmenšený najnovší procesor QN1e HD Noise Canceling Processor, ktorý je súčasťou technológie Dual Noise Sensor.

Tá využíva dvojicu mikrofónov pre detekciu šírených zvukov okolo nositeľa slúchadiel. Jeden mikrofón je pritom umiestnený spredu slúchadiel, zatiaľ čo druhý sa uhniezdil vzadu. Procesor QN1e potom vytvára invertovaný zvuk, ktorý kompenzuje všetky detegované zvuky v rozsahu takmer všetkých frekvencií, čím sa dosiahne to, že používateľ počuje len prehrávanú hudbu.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM3 s technológiou aktívneho potláčania hluku.

Spoločnosť Sony okrem toho sľubuje špičkovú kvalitu prehrávaného zvuku, vďaka 24-bitovému spracovaniu signálu a kombinácii DAC / AMP z týchto slúchadiel vďaka zahrnutiu 24-bitového spracovania signálu a kombinácie zosilňovača a DAC prevodníka. Komprimované digitálne hudobné súbory, ako napríklad vo formáte MP3, dosahujú kvalitnejší zvuk vďaka technológii Digital Sound Enhancement Engine HX.

Úplne bezdrôtové slúchadlá WF-1000XM3 dostali do výbavy bezdrôtovú prenosovú technológiu Bluetooth 5.0 s podporou kodekov AAC, dosahom do vzdialenosti až 10 metrov a s optimalizovanou stabilitou pripojenia. Podľa spoločnosti Sony by vylepšená latencia mala tiež umožniť používateľom si vychutnať sledovanie filmov bez toho, aby video zaostávalo za zvukom.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM3 s technológiou aktívneho potláčania hluku.

Slúchadlá disponujú aj režimom Quick Attention, ktorý umožní používateľovi nechať preniknúť zvuky z okolitého sveta bez toho, aby musel vyťahovať slúchadlo z ucha. To môže byť užitočné napríklad pri rozhovore s priateľmi alebo počas počúvania v hustej premávke. Samozrejme sa pomocou slúchadiel dá telefonovať a komunikovať so službou digitálneho asistenta Google.

So spustenou technológiou aktívneho potláčania okolitého hluku si môžu poslucháči vychutnávať až 6 hodín nepretržitého prehrávania obľúbených skladieb na jedno nabitie. Vďaka nabíjaciemu puzdru môže tento čas narásť až na 24 hodín bez toho, aby používateľ musel hľadať elektrickú zásuvku.

Nové úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM3 budú dostupné v najbližších týždňoch za cenu 229,99 dolárov.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Sony WF-1000XM3 s technológiou aktívneho potláčania hluku.