Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S uKeg sa dá nitro ľadová káva pripraviť pohodlne aj doma

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzi milovníkmi kávy sa veľkej pozornosti teší aj takzvaná nitro cold brew káva, čo je inak povedané filtrovaná ľadová káva sýtená dusíkom, ktorá sa čapuje podobne ako pivo. Nájsť kaviareň, kde túto kávu podávajú je problém a nie je to lacná záležitosť. No vďaka zariadeniu uKeg Nitro sa dá tento lahodný nápoj jednoducho pripraviť aj doma v kuchyni.

Plne integrovaný kávovar uKeg Nitro z dielne spoločnosti GrowlerWerks nielenže pripraví nitro cold brew kávu za 12 až 24 hodín, s použitím biologicky odbúrateľných varných vreciek, ale vďaka svojmu systému tlakovania ju udržiava v čerstvom stave po dobu až dvoch týždňov. Zariadenie do cold brew kávy pridáva oxid dusný a nápoj načapuje podobne ako pivo. Krémová textúra kávy sa vo vrstvách usádza na skle a vytvára sa pena rovnako ako pri čapovaní piva. V skutočnosti sa tento nápoj nalieva zvyčajne do malých pohárov na pivo.

Plne integrovaný kávovar uKeg Nitro pre prípravu nitro cold brew kávy.

Štandardná dávka 12 šarží používa približne dve šálky mletej kávy, ktorá sa umiestni do dodaných varných vriec a následne sa s použitím jednej náplne N2O varí pod tlakom počas 12 až 24 hodín. Ako náhle je to hotové, vrecko sa odstráni, nápoj sa zriedi podľa vašej chuti a jednotka sa znova natlakuje, aby poslúžila pre skladovanie a čapovanie hotovej nitro cold brew kávy. Náplne N2O pre uKeg Nitro budú k dispozícii po piatich kusoch v balení na objednanie z internetovej stránky výrobcu, ktorý k nim zadarmo pridá aj varné vrecká. Náplne sa dajú zakúpiť aj v bežných predajniach s kuchynskými potrebami.

Plne integrovaný kávovar uKeg Nitro pre prípravu nitro cold brew kávy.

Domáci spotrebič pre prípravu nitro cold brew kávy uKeg Nitro sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančný príspevok v sume 159 dolárov (40 percentná zľava oproti plánovanej maloobchodnej cene). Veľký záujem zo strany milovníkov kávy sa prejavil na tom, že už sa podarilo vyzbierať takmer 440 000 dolárov, pričom požadovaná cieľová suma pre financovanie výroby bola stanovená na 75 000 dolárov. No na druhú stranu nepoteší správa, že uKeg Nitro sa bude od októbra dodávať len v rámci USA. Možno sa časom dočkáme medzinárodnej distribúcie.

Plne integrovaný kávovar uKeg Nitro pre prípravu nitro cold brew kávy.