Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kaspersky a Interpol budú spolupracovať proti kybernetickým zločincom

Kaspersky a Interpol budú spolupracovať proti kybernetickým zločincom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Globálna kyberbezpečnostná spoločnosť Kaspersky a INTERPOL podpísali novú päťročnú dohodu o posilnení spolupráce v boji proti počítačovej kriminalite na celom svete. Nadväzujú tak na prvú dohodu, ktorú podpísali v roku 2014.

Začiatkom júla podpísali Eugene Kaspersky, výkonný riaditeľ spoločnosti Kaspersky a Tim Morris, policajný riaditeľ Interpolu, dohodu o spolupráci, na základe ktorej bude spoločnosť Kaspersky poskytovať Interpolu podporu v oblasti ľudských zdrojov, odbornej prípravy a tiež dáta z výskumu a vyšetrovania hrozieb a najnovších aktivitách v rámci počítačovej kriminality. Dohoda, ktorej cieľom je posilňovať schopnosti organizácie v oblasti kybernetického boja, bola slávnostne podpísaná na podujatí INTERPOL World 2019, ktoré sa uskutočnilo v Singapure.

Táto spolupráca posilňuje existujúce vzťahy medzi oboma organizáciami a zabezpečuje, že zdieľanie informácií a technológií podporí Interpol pri vyšetrovaniach súvisiacich s počítačovou kriminalitou. V rámci novej dohody bude spoločnosť Kaspersky zdieľať informácie z vlastného výskumu kybernetických hrozieb a poskytne potrebné nástroje pre digitálnu forenznú činnosť. Cieľom tejto iniciatívy je posilnenie prevencie pred kybernetickými útokmi.

Začiatkom júla podpísali Eugene Kaspersky, výkonný riaditeľ spoločnosti Kaspersky a Tim Morris, policajný riaditeľ Interpolu, dohodu o spolupráci.

„Vzhľadom na nárast sofistikovaných hrozieb je spolupráca naprieč ekosystémom a zdieľanie odborných znalostí dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Veľmi nás preto teší, že môžeme pokračovať v partnerstve s Interpolom a pomáhať orgánom činným v trestnom konaní informáciami a technológiou potrebnými na boj proti počítačovej kriminalite na celom svete,” povedal hneď po slávnostnom akte Eugene Kaspersky, výkonný riaditeľ spoločnosti Kaspersky.

Spoločnosť Kaspersky si uvedomuje, že počítačová kriminalita nepozná hranice, a preto sa pravidelne podieľa na spoločných operáciách a vyšetrovaniach kybernetických incidentov s globálnou IT bezpečnostnou komunitou, medzinárodnými organizáciami ako Interpol, orgánmi činnými v trestnom konaní a tímami CERT po celom svete. Spoločnosť tiež ako prvá medzi poskytovateľmi kybernetickej bezpečnosti nedávno oznámila, že bude poskytovať orgánom činným v trestnom konaní svoje služby bezplatne, čím chce zvýšiť povedomie o tom, ako fungujú jej služby a ako môžu pomôcť v boji proti počítačovej kriminalite a sofistikovaným kybernetickým útokom. Viac informácií o službe nájdete tu.

Ilustračný obrázok (Zdroj: Kaspersky).

(Zdroj: Tlačová správa Kaspersky)