Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 107

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Japonská Sony predstavila nový smartfón Xperia 5, ktorý vychádza z modelu Xperia 1. Jeho telo má však kompaktnejšie rozmery so 6,1 palcovým OLED displejom s pomerom strán 21 : 9. Displej si prináša podporu HDR a jeho rozlíšenie je až 2 520 na 1 080 bodov. O ozvučenie sa postará technológia Dolby Atmos. Smartfón Xperia 5 dostal do výbavy trojitý zadný fotoaparát s 2-násobným optickým priblížením, ktorý sníma širokouhlé zábery aj v horších svetelných podmienkach a zvláda nakrúcanie videí v rozlíšení až 4K.

Výrobca herných zariadení Razer odhalil nový herný ultrabook Blade Stealth s 13,3 palcovým displejom, s možnosťami Full HD alebo dotykového 4K zobrazovania. Vývojárom sa pritom podarilo vtesnať výkonný hardvér do hliníkového tela notebooku s celkovou hrúbkou len 15 milimetrov a váhou pod 1,4 kilogramu. Notebook Blade Stealth 13 je poháňaný procesorom 10. generácie Intel Core až po i7mičku, spolu s operačnou pamäťou LP-DDR3 RAM do veľkosti 16 GigaBajtov. K dispozícii sú verzie s integrovanou grafikou Intel Iris Plus alebo s dedikovanou grafickou kartou GeForce GTX1650.