Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Segway ide do terénu s elektrickým motokrosovým bicyklom Dirt eBike

Segway ide do terénu s elektrickým motokrosovým bicyklom Dirt eBike
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Doteraz bola spoločnosť Segway-Ninebot známa najmä vďaka svojim dvojkolesovým gyroskopickým osobným vozidlám či inými netradičnými osobnými prostriedkami pre jazdu v meste. Teraz však vytvorila svoj prvý elektrický bicykel do terénu s príznačným názvom Dirt eBike.

Výrobca predstavil dve verzie svojho stroja Dirt eBike, ktoré sú označované ako kombinácia horského bicykla a motokrosovej motorky s elektrickým pohonom. Model X260 je väčší z dvojice. Je vybavený 19 palcovými pneumatikami, jeho stred je posadený 27 centimetrov od zeme a môže sa pochváliť prednou vidlicou so zdvihom 85 milimetrov. Tento stroj s váhou 55 kilogramov je poháňaný 5 kW elektromotorom s krútiacim momentom 250 Nm. Vďaka tomu môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 75 km / h a jeho batéria poskytne na jedno nabitie dojazd približne 120 kilometrov.

Elektrický motokrosový bicykel Segway-Ninebot Dirt eBike.

Menší súrodenec nesie označenie X160 a váži „iba“ 48 kilogramov. Získal 17 palcové pneumatiky, má 7,5 cm odpruženie vidlice a jeho stred sa nachádza vo výške 22,7 cm od zeme. O niečo sa znížil aj výkon. Konkrétne je X160 vybavená 3 kW elektromotorom s krútiacim momentom 220 Nm a batériou, ktorá umožní dojazd do vzdialenosti okolo 65 kilometrov na jedno nabitie. V oboch prípadoch však čísla budú závisieť o toho, na akom teréne sa jazdí.

Oba stroje sú vybavené elektronickým ovládaním pohonu, majú nastaviteľné predné vidlice a nastaviteľné odpruženie. Môžu byť tiež upravené štandardnými dielmi pre motokrosové motorky.

Motokrosové elektrické bicykle z dielne spoločnosti Segway budú k dispozícii v prvom štvrťroku 2020. Cena modelu X160 bola stanovená na 2 999 dolárov, zatiaľ čo výkonnejší model X260 bude stáť 4 500 dolárov.