Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Luxusný hudobný prehrávač SE200 získal až tri DAC prevodníky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Astell & Kern pridala druhý produkt do svojho prémiového modelového radu A & futura. Nový hudobný prehrávač SE200 je pritom označovaný za prvý na svete svojho druhu, ktorý prichádza s dizajnom multi-DAC prevodníkov.

Digitálno-analógový prevodník (DAC) robí v podstate to, čo napovedá jeho názov, a teda prevádza digitálne údaje na analógové zvukové signály. Už v roku 2013 spoločnosť Astell & Kern uviedla na trh prenosný hudobný prehrávač s dvomi DAC. No v najnovšom modeli SE200 ich nájdete až tri - jeden AK4499EQ a dva Sabre ES9068AS. Ide tak o prvú inštaláciu DAC od dvoch rôznych výrobcov v jedinom digitálnom hudobnom prehrávači.

Dva prevodníky ESS Sabre DAC sú nastavené v duálnej konfigurácii, zatiaľ čo vlajková loď AKM DAC funguje samostatne. Každá konfigurácia má svoj vlastný zosilňovací obvod, aby čo najlepšie využila rôzne ponúkané charakteristiky. Používateľ má tak možnosť si zvoliť preferované nastavenie DAC pre počúvanú hudbu, ale môže tiež použiť filtre špecifické pre daného výrobcu na ďalšie prispôsobenie zvuku.

Luxusný hudobný prehrávač A & futura SE200 od spoločnosti Astell & Kern.

Prenosný hudobný prehrávač SE200 má osemjadrový procesor, vyvážené a nevyvážené výstupy pre každú z dvoch konfigurácií DAC, podporuje až 32-bitové / 384-kHz bit-to-bit dekódovanie a natívny formát DSD256. Používateľ má k dispozícii vnútorné úložisko s kapacitou 256 GB, s možnosťou rozšírenia prostredníctvom microSD karty. Bezdrôtové pripojenie zabezpečia technológie Bluetooth s podporou aptX HD a Wi-Fi. Prehrávač môže tiež slúžiť ako USB DAC pre PC alebo Mac počítač.

Vývojári zabudovali do SE200vky aj dekodér MQA (Master Quality Authenticated). Ten využíva technológiu, ktorá skomprimuje zvuk v štúdiovej kvalite do súborov, ktoré sú dostatočne malé pre streamovanie.

Luxusný hudobný prehrávač A & futura SE200 od spoločnosti Astell & Kern.

Výdrž batérie závisí od zvoleného DAC. Ak sa používateľ rozhodne prehrávať obsah prostredníctvom AKM DAC, získa 10 hodín nepretržitého prehrávania na jedno nabitie batérie. V prípade ESS DAC môže hudbu počúvať o niečo dlhšie, a to až 14 hodín na jedno nabitie batérie.

Dizajn SE200vky je podobný ako pri prvom modeli SE100, ktorý bol vydaný v minulom roku. No spoločnosť Astell & Kern vymenila sklo za nový keramický zadný kryt, ktorý zvyšuje výkon bezdrôtovej siete. Na prednej strane je 5-palcová dotyková obrazovka s rozlíšením HD. LED osvetlenie okolo ovládacieho kolieska pre nastavenie hlasitosti ukazuje rôzne farby, ktoré predstavujú informácie o prehrávaní hudby, vrátane aktuálneho používaného DAC, bitových tokov a hlasitosti.

Luxusný hudobný prehrávač A & futura SE200 od spoločnosti Astell & Kern bude v predaji od budúceho mesiaca za cenu 1 799 dolárov.

Luxusný hudobný prehrávač A & futura SE200 od spoločnosti Astell & Kern.