Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SproutHub umiestni automatizovanú záhradku do vašej kuchyne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tým, ktorí chcú zo svojej kuchyne zbierať stálu zásobu čerstvej zeleniny, sa nemusí dariť s pestovaním v kvetináčoch na okne. SproutHub automatizuje pestovanie priamo na kuchynskej doske s prísľubom jednoduchého týždenného zberu čerstvej zeleniny a byliniek.

Myšlienka, že si budete môcť odstrihnúť akúkoľvek zeleninu, ktorú potrebujete, presne vtedy, keď ju potrebujete, namiesto toho, aby ste museli utekať do obchodu, je príjemná. Nemusíte sa obávať o čerstvosť, pretože úrodu zberáte priamo z vnútorného zeleninového záhonu. A takéto systémy sú navrhnuté tak, aby automatizovali veľkú časť procesu, takže aj nováčikovia v pestovaní by sa mali tešiť zo zdravej úrody.

Automatizovaná domáca záhradka SproutHub.

Automatizovaná domáca záhradka funguje podobným spôsobom ako iné vnútorné záhradky, na rozdiel od iných systémov, si používatelia musia kúpiť bežnú zásobu modulov so semenami s hubami plnými živín, hoci si môžu aj zasadiť svoje vlastné semená. Medzi príklady rastlín patria bylinky ako kôpor a bazalka, zelenina ako kel a šalát či iné plodiny ako sú jahody, paprika a paradajky. Zariadenie pojme šesť až 11 modulov súčasne a každý modul bude stáť približne jedno euro. Záhradka SproutHub bude dodaná s 54 rastlinami, aby mohli pestovatelia hneď začať.

Automatizovaná domáca záhradka SproutHub.

Zariadenie je vybavené výškovo nastaviteľným LED svetlom s tromi úrovňami jasu, nastaviteľným spektrom a automatickým časovačom. Systém upozorní používateľa, keď palubný senzor zaznamená, že voda klesá, pričom tvorcovia rátajú s tým, že systém spotrebuje približne 5 litrov vody za týždeň. Vpredu je jednoduchý ovládací panel na zapnutie a zadanie nastavení. K dispozícii je aj monitorovanie a ladenie prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Automatizovaná domáca záhradka SproutHub.

Automatizovaná domáca záhradka SproutHub je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume od 139 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 255 EUR. Ak všetko pôjde podľa plánu, odhaduje sa, že celosvetová preprava začne už tento mesiac.