Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Káva v tube sa vytláča ako zubná pasta a je vhodná na varenie alebo jedenie

Káva v tube sa vytláča ako zubná pasta a je vhodná na varenie alebo jedenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo spôsobov, ako si pripraviť kávu aj na tých najextrémnejších miestach. Vývojári totiž neustále hľadajú nové nezvyčajné spôsoby, ako tento obľúbený nápoj podávať. Patrí medzi nich aj spoločnosť No Normal, ktorá vytvorila rozpustnú kávovú pastu v tube. Tá sa dá zmiešať s vodou v šálke, natrieť na raňajkové pečivo alebo jednoducho zhltnúť priamo z tuby. Je to jeden z najrýchlejších a najjednoduchších spôsobov, ako si dať rannú dávku kofeínu predtým, ako sa vydáte ďalej do divočiny alebo mestskej džungle.

Pitie kávy v divočine je oveľa jednoduchšie pre tých, ktorí kávu úplne nezbožňujú, pre ľudí, ktorí s úsmevom hádžu do hrnčeka kopy cukru a hustej smotany. Akonáhle prejdete na preferovanie špecifických značiek, praženia a metód varenia, príprava kávy vo voľnej prírode sa stáva zložitejšou, aspoň ak si ju chcete vychutnať. Prinesenie plného mlynčeka, lisu a ďalšej súpravy zaberie vzácne miesto v batohu a balíčky instantných nápojov zasa nenaplnia požiadavky na chuť.

Kávová pasta v tube No Normal Coffee.

Švajčiarska startup spoločnosť No Normal preto prichádza so zaujímavou alternatívou. Jej kávová pasta sa rozhodne vymyká štandardom. Stlačiteľná koncentrovaná zmes je balená v 100 g hliníkovej tube, ktorú možno recyklovať po vytlačení posledného zvyšku kávovej pasty. Spoločnosť hovorí, že dve čajové lyžičky pasty sa rozpustia v horúcej alebo studenej vode na prípravu šálky kávy. Každá tuba umožní prípravu 15 až 25 šálok kávy, v závislosti od veľkosti vášho kempingového hrnčeka.

Ak je však potrebné šetriť vodou, napríklad na hydratáciu počas celodennej túry bez spoľahlivých prírodných zdrojov, kávu No Normal môžete zjesť priamo z tuby alebo si ju natrieť na jedlo. Spoločnosť No Normal navrhuje banán alebo kúsok chleba. Na rozdiel od instantnej kávy alebo vrecúšok na prípravu kávy je kávová pasta No Normal mierne osladená prírodným švajčiarskym cukrom, takže by mala chutiť lepšie ako suchá, horká kávová usadenina.

Môžete použiť outdoorový varič na ohrev vody na prípravu šálky kávy No Normal Coffee, ale tiež nemusíte.

Možnosť zjesť kávovú pastu je to, čo skutočne oddeľuje No Normal od iných kávových riešení. Eliminuje to potrebu baliť šálku, extra vodu a akékoľvek ďalšie príslušenstvo na varenie potrebné pre iné prenosné kávové riešenia. Ráno to ušetrí čas a v popoludňajších hodinách to dodá kofeínovú dávku bez toho, aby ste museli zastaviť a vyzliecť si z pliec batoh.

Prvou dostupnou príchuťou je tmavá pražená káva, o ktorej spoločnosť No Normal hovorí, že je vyrobená zo 100% Fair-trade certifikovanej kolumbijskej kávy Arabica. No Normal hovorí, že má silnú, bohatú chuť s tónmi čokolády, orieškov a jemným nádychom karamelu.

Spoločnosť No Normal už predáva svoju kávovú pastu v tube na svojich webových stránkach za cenu 15,95 EUR plus poštovné.

Spoločnosť No Normal hovorí, že na výrobu pasty používa 100% Fairtrade kávu Arabica, ktorá je jemne osladená prírodným cukrom.