Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McDonald's v USA vyskúša rastlinný hamburger McPlant

McDonald's v USA vyskúša rastlinný hamburger McPlant
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť McDonald's sa chystá priniesť na skúšku do niekoľkých reštaurácií v USA svoj nový hamburger na rastlinnej báze, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s firmou Beyond Meat. Hamburger s názvom McPlant sľubuje, že prinesie „ikonickú“ chuť hamburgeru McDonald's so všetkými oblohami, aj keď spoločnosť zostáva zatiaľ opatrná v súvislosti s jeho širším zavádzaním.

Rovnako ako to urobili v posledných rokoch iní giganti rýchleho občerstvenia Burger King či KFC, aj spoločnosť McDonald's sa snaží rozšíriť svoj jedálny lístok tak, aby zahŕňal čisto rastlinné možnosti, a v roku 2019 začala testovať svoju prvú takúto ponuku, PLT, v Európe a v Kanade.

Placka McPlant, ktorá sa podáva ako súčasť týchto nadchádzajúcich skúšok v USA, je vyrobený čisto z rastlinných surovín, vrátane hrachu, ryže a zemiakov. Bude vložený do žemle zo sezamovými semiačkami, spolu s paradajkami, šalátom, kyslou uhorkou, cibuľou, majonézou, kečupom, horčicou a plátkom amerického syra.

Spoločnosť McDonald's v minulosti testovala hamburger McPlant vo Švédsku, Dánsku, Holandsku, Rakúsku a Veľkej Británii. Od 3. novembra bude McPlant na obmedzený čas predstavený v ôsmich amerických reštauráciách v Irving a Carrollton v Texase, Cedar Falls v Iowe, Jennings a Lake Charles v Louisiane a El Segundo a Manhattan Beach v Kalifornii.

Podľa spoločnosti jej testy v malom meradle pomôžu zistiť, ako je možné rastlinné placky integrovať do prevádzky v kuchyni. Hovorí sa, že po týchto skúškach poskytne aktualizácie o širšej dostupnosti.

McDonald's pripravuje vo vybraných amerických reštauráciách malý test svojho rastlinného hamburgera McPlant.