Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Komora Mella prinesie do kuchýň technológiu pestovania húb

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci mnohí z nás milujú vôňu čerstvo nazbieraných húb, samotné ich pestovanie v domácich podmienkach môže byť dosť náročné. Kreatívna komunita FirstBuild však vytvorila komoru Mella Smart Mushroom Fruiting Chamber, ktorá je navrhnutá tak, aby bolo pestovanie húb v domácnosti oveľa jednoduchšie.

Inteligentná komora na pestovanie húb Mella sa skladá z hlavnej komory vyrobenej z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je spojená s odnímateľným /znova naplniteľným zásobníkom vody. Komora obsahuje priehľadné dvierka a bočné panely z plexiskla, snímač vlhkosti, stmievateľné LED svetlá na pestovanie a ventilátor na výmenu vzduchu.

Používatelia začnú umiestnením až štyroch komerčne dostupných „ovocných blokov“ do komory. Tieto bloky sú zvyčajne vopred naočkované spórami húb. Po naplnení a pripojení nádrže s vodou systém pokračuje v automatickom udržiavaní vlhkosti a osvetlenia v komore na optimálnych úrovniach pre rast húb.

Inteligentná komora na pestovanie húb Mella.

Od tejto chvíle používatelia dopĺňajú vodu do nádrže asi raz za týždeň a zbierajú huby z bloku podľa potreby. Len čo niekoľko húb narastie, musia tiež vyčistiť spóry z výmenníka vzduchu opláchnutím odnímateľného ventilátora a jeho opakovane použiteľného penového vzduchového filtra.

Komora Mella sa dá získať podporou startup kampane na portáli Indiegogo v sume od 349 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 479 dolárov. Dodávka sa odhaduje na budúci máj. Podporovatelia sa môžu tiež rozhodnúť pre službu predplatného „ovocných blokov“, v rámci ktorého dostanú mesačne po tri bloky s rôznymi druhmi húb po dobu šiestich mesiacov.

Inteligentná komora na pestovanie húb Mella.