Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klasický Mini Cooper ako LEGO z 1,077 dielov

Klasický Mini Cooper ako LEGO z 1,077 dielov
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
22. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lego Group predáva do svojho produktového radu Creator Expert jedno z najznámejších áut vôbec – teda Mini Cooper. V tomto prípade ide o stavebnicu, ktorá má 1,077 častí a v predaji bude od augusta 2014.

Dizajnéri z Lego si povedali, že zvečnia v rámci svojej stavebnice legendárny Mini Cooper. Vychádzali z poslednej generácie tohto klasického vozidla, ktoré sa vyrábalo do roku 2,000 a prispôsobili ho predlohe do posledného detailu. So svojou veľkosťou 25 cm x 14 cm x 11 cm sa stalo súčasťou farebného sveta Lego a jeho rôznych modelov. Záležať si napríklad dali najmä na farbe karosérie – darovali jej farbu tzv. British Racing Green (britská závodná zelená). Nechýba biela strecha či károvaný vzor na béžových sedadlách. Súčasťou zadnej strany karosérie sú emblémy, ktoré hovoria, že odrazovým mostíkom pri tvorbe tohto modelu Lego boli Coopre z rozmedzia augusta 1,997 – júl 1,998. Oslávi sa tak 40.výročie klasického Mini.

Mini Cooper

Dvere i kapota sú plne funkčné, dajú sa teda otvoriť a nazrieť dnu. Nechýba prepracovaný 4-valcový motor či posúvacie opierky hlavy na sedadlách. Volant je podľa britských pravidiel na pravej strane a poznávacia značka je typickej žltej farby. Odporúčaný vek pre stavebnicu je, podobne ako pri iných výrobkoch Creator Expert, 16+.

Mimochodom, Mini patrí od roku 2,001 do vozového parku BMW.