Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kúpa predvádzacích vozidiel čoraz viac zatieňuje autobazáre. Aké sú jej výhody?

Kúpa predvádzacích vozidiel čoraz viac zatieňuje autobazáre. Aké sú jej výhody?
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V živote každého človeka, ktorý sa musí bežne prepravovať z bodu A do bodu B na vlastnom vozidle, príde raz deň, kedy je potrebná výmena tohto štvorkolesového priateľa. Síce ste si toho zažili spolu veľa, teraz prišiel čas dať si zbohom a poobzerať sa po niečom novšom.

Keďže ide vo väčšine prípadov o poriadnu investíciu, je nevyhnutné si vopred poriadne zvážiť, odkiaľ si nové vozidlo kúpite. Na výber dnes máte viacero možností - kúpa z autobazáru, z inzerátu na internete, vydraženie v aukcii či kúpa od vášho známeho. A čo by ste povedali na kúpu nadupaného vozidla priamo od autorizovaného predajcu, ktoré bude ešte o pätinu lacnejšie v porovnaní s úplne novým? Presne to v sebe ukrývajú predvádzacie vozidlá.

Málo najazdených kilometrov

 

Jednou z prvých vecí, ktorými sa môžu predvádzacie vozidlá pochváliť, je počet najazdených kilometrov. Ten býva o poznanie nižší, ako by tomu bolo napríklad pri kúpe auta z autobazáru. Tieto vozidlá sa vo väčšine prípadov presúvajú len do showroomov, na výstaviská, prípadne slúžia na testovacie jazdy. Ak teda túžite po takmer nejazdenom dopravnom prostriedku, ktorý vám bude ešte dlho slúžiť, predvádzacie vozidlá stoja za zváženie.

Zdroj: pexels.com

Špičková výbava

 

Ako už z názvu vyplýva, predvádzacie vozidlá slúžia na predvádzanie. A keďže chcú predajcovia potenciálnym zákazníkom ukázať to najlepšie, čo ich značka ponúka, tieto autá zoženiete vo väčšine prípadov v prémiovej výbave. Nechýba elegantná farba s bezchybným lakom či nablýskaný a čistý interiér. Rozdiel oproti vozidlám priamo z výrobnej linky je tak nepatrný.

Prehliadky v autorizovanom servise

 

Žiadne opravy u suseda v garáži, žiadne domáce majstrovanie pri opravách a žiadne skryté závady. S predvádzacími vozidlami je zachádzané ako v bavlnke, a to isté platí aj čo sa servisu týka. Pravidelné servisné prehliadky v autorizovanom servise sú samozrejmosťou, preto môžete pri kúpe zahodiť všetky obavy o stav vozidla za hlavu. Navyše ponúkajú predajcovia často aj záručnú lehotu, ktorá by mohla byť ďalším dôvodom, prečo ísť práve do kúpy predvádzacieho vozidla.

Zdroj: pexels.com

Výhodná cena a rýchly nákup

 

Azda najväčším lákadlom predvádzacích vozidiel je ich cena. Spoľahlivé auto v bezchybnom stave dostanete niekedy až o pätinu lacnejšie v porovnaní s jeho novučičkým bratom. Autorizovaní predajcovia ich mávajú zvyčajne priamo na sklade, preto nebudete musieť čakať dlhé mesiace, aby ste sa konečne vozili vo vlastnom vysnívanom tátošovi. Tiež máte možnosť si konkrétne vozidlo vyskúšať na testovacej jazde, počas ktorej budete informovaný o jeho výbave a stave najazdených kilometrov. Zistíte tiež, ako ste si s potenciálnym parťákom na cesty sadli, čo vám môže pomôcť pri finálnom rozhodovaní.

Super cena, žiadne komplikácie, bezchybný stav a rýchly nákup - predvádzacie vozidlá spustili novú éru, ktorá nedáva priestor pochybným predajcom na internete, ani nespoľahlivým autobazárom.

Zdroj: pexels.com