Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept auta od BMW mení farbu, rozpráva a má displej cez celé čelné sklo

Koncept auta od BMW mení farbu, rozpráva a má displej cez celé čelné sklo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka BMW predstavila na veľtrhu CES 2023 svoju víziu budúceho spôsobu, akým budeme komunikovať s vozidlami vo fyzickom aj digitálnom svete. To prezentuje koncepčné vozidlo BMW i Vision Dee, ktoré je vybavené umelou inteligenciou, farbou meniacim povrchom a displejom pre rozšírenú realitu, ktorý vypĺňa celé čelné sklo.

Koncept BMW i Vision Dee (čo je skratka z Digital Emotional Experience) je kompaktný elektrický sedan s náznakmi charakteristických znakov dizajnu BMW. Zjednodušená estetika ponecháva v inertnom stave konceptu veľa vizuálneho bieleho priestoru, ktorý predstavuje akúsi čistú tabuľu na vyniknutie digitálnych prvkov dizajnu. Keď sa vodič priblíži k vozidlu, koncept sa prebudí pomocou biometrických senzorov, ktoré overia identitu majiteľa.

V mriežke chladiča sú integrované displeje E Ink, ktoré dávajú konceptu Dee animované oči alebo, ako ich BMW nazýva, „fygitálne ikony“ kvôli ich dvojitej fyzickej a digitálnej povahe, ktoré sa pohybujú a menia podľa interakcie s palubným asistentom s umelou inteligenciou. Áno, s Dee môžete hovoriť, a to nielen keď ste vo vozidle; počúva a reaguje na príkazy z chodníka, ako aj na diaľku prostredníctvom aplikácie v smartfóne. Asistent sa o vás ako o vodičovi dozvie a bude podávať proaktívne návrhy, ktoré sa zobrazia v informačno-zábavnom systéme a budú slúžiť ako akýsi digitálny kopilot.

Zdroj: BMW

„Oči“ E Ink Vision Dee a kúsok lišty na bočných oknách sú známe monochromatické displeje, no zvyšok vonkajška konceptu pokrýva nová plnofarebná technológia E Ink, ktorá dokáže okamžite meniť až 32 farieb. Povrch karosérie je pritom rozdelený na 240 individuálne ovládaných segmentov, čo umožňuje vytvárať vzory a viacfarebné schémy za chodu a prispôsobiť si tak vozidlo podľa svojho vkusu. BMW tvrdí, že vďaka nízkej spotrebe energie (technológia E Ink odoberá prúd len pri zmene stavu) a vysokej viditeľnosti na dennom svetle je technológia E Ink ideálna aj pre batériové elektromobily.

Zdroj: BMW

V interiéri zostáva dizajn kabíny jednoduchý, s motívom „bieleho plátna“, ktorý umožňuje vyniknúť digitálnym prvkom kokpitu. Nie sú tu žiadne fyzické displeje, veľmi málo tlačidiel a v celom priestore sa striedmo používajú materiály. Vision Dee má volant so zvislým radením, ktoré umožňuje ergonomickejšie uchopenie v mieste, kam ruky vodiča padajú najprirodzenejšie. Volant si zachováva „fygitálne“ haptické ovládanie palcom, ktoré je spolu s hlasovými povelmi hlavným spôsobom ovládania techniky.

Koncept nemá žiadnu obrazovku na prístrojovej doske, pretože celé čelné sklo je vlastne displej. BMW i Vision Dee má na celej šírke AR (rozšírená realita) head-up displej s piatimi úrovňami pohltenia, ktoré si vodič môže vybrať, a dotykový Mixed Reality Slider na prístrojovej doske.

Zdroj: BMW

Úroveň 1 je najmenej rušivý režim, ktorý obmedzuje zobrazované informácie na tenký riadok pozdĺž spodnej časti čelného skla len s tým najnutnejším, čo je potrebné na jazdu, čiže rýchlosť, obmedzené navigačné informácie a podobne. Sú to teda veci, ktoré by ste našli na prístrojovej doske, keby ju koncept Dee skutočne mal. Zvýšením na úroveň 2 a 3 sa zväčší veľkosť HUD, čím sa vytvorí priestor pre viac vecí, ako sú komunikačné informácie alebo podrobnejšia navigácia. Úroveň 4 zaberá ešte viac vizuálneho priestoru pre funkcie, ako je navigácia v rozšírenej realite, ktorá prekrýva vašu trasu na pohľad na cestu.

Úrovne zmiešanej reality 1 až 4 sú navrhnuté okolo vodiča, ktorý má v rukách volant. BMW očakáva, že väčšinu času bude Dee riadiť človek, a nie naopak. A tak aj keď sa úroveň pohltenia zvyšuje, tieto režimy sú navrhnuté s ohľadom na filozofiu automobilky „ruky na volante, oči na ceste“.

Zdroj: BMW

Pri úrovni zmiešanej reality 5 môže virtuálny svet takmer úplne zakryť skutočný svet, zaberať celé čelné sklo a stmievať zvyšok okien. Môžete si tak prezerať digitálne prostredie alebo uskutočňovať konferenčné hovory namiesto toho, aby ste v premávke pozerali na auto pred vami. Táto úroveň pohltenia je navrhnutá s ohľadom na autonómne riadenie.

Spoločnosť BMW neplánuje vyrábať koncept BMW i Vision Dee, ale naznačuje, že by sme sa tu zdôraznených technológií mohli v blízkej budúcnosti dočkať v niektorých sériových vozidlách.

Zdroj: BMW