Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšia kamera od Ring poskytne ďalšie oči na ceste aj vo vozidle

Najnovšia kamera od Ring poskytne ďalšie oči na ceste aj vo vozidle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ring priniesla tento rok na veľtrh CES 2023 do Las Vegas novú kameru, ale nie je to ďalšia jej kamera, ktorá stráži vchodové dvere alebo akúkoľvek miestnosť vo vnútri domu. Namiesto toho je najnovším zariadením značky vlastnenej spoločnosťou Amazon palubná kamera s názvom Ring Car Cam, ktorá sľubuje, že bude sledovať interiér auta, ako aj cestu pred ním.

Nová autokamera Ring Car Cam je vybavená objektívmi smerujúcimi na dve strany, vďaka čomu môže dohliadať na veci v aute a okolo neho, a to tak, že sa pripojí k portu OBD-II vo vozidle a bude napájaná z batérie vozidla. Vďaka konštrukcii s dvoma objektívmi dokáže zachytávať zábery upozorňujúce na pohyb v interiéri vozidla aj exteriéri pred ním. Kamera ukladá tieto záznamy lokálne a potom sa pripojí k domácej sieti Wi-Fi vždy, keď majiteľ auta zaparkuje v blízkosti, aby nahrala záznam a odoslala potrebné upozornenia s možnosťou koncového šifrovania, aby bol tento záznam zabezpečený. Používateľ si potom bude môcť prezerať záznamy priamo z aplikácie Ring.

Ďalšou možnosťou je pripojenie LTE, ale to si vyžaduje predplatné služby Ring Protect Go za 6 dolárov mesačne. Po predplatení zostane kamera Car Cam pripojená aj na cestách, čo používateľom umožní prezerať živý prenos a dostávať upozornenia v reálnom čase vždy, keď je auto mimo domova. Vďaka zabudovanému reproduktoru a mikrofónu kamery Car Cam sa bude dať používať aj telefón na komunikáciu s kýmkoľvek vo vozidle.

Zdroj: Ring

Tento mikrofón umožňuje aktivovať kameru aj rýchlym hlasovým príkazom. Ak sa vodič ocitne v nehode alebo pri zastavení vozidla a chce zaznamenať, čo sa deje, stačí povedať: „Alexa, nahrávaj,“ a kamera zhromaždí niekoľkominútový záznam. Tento mikrofón spolu s kamerou smerujúcou do interiéru sa dá vypnúť aj posunutím fyzickej clony na ochranu súkromia cez objektív, čo je vítaný doplnok pre produkt od spoločnosti Ring, ktorá minulý rok odhalila, že si vyhradzuje právo zdieľať zábery používateľa s orgánmi činnými v trestnom konaní bez súhlasu používateľa počas núdzových situácií.

„Súkromie, bezpečnosť a kontrola zákazníkov sú pre spoločnosť Ring základom a kameru Car Cam sme navrhli tak, aby zákazníkom umožnila chrániť ich osobné údaje a videá a rešpektovať súkromie ostatných,“ uvádza sa v oznámení spoločnosti Ring. „Keď je vozidlo zaparkované, kamera začne nahrávať len vtedy, keď inteligentné senzory zistia udalosť alebo keď spustíte funkciu Live View, a je tu kontrolka LED, ktorá jasne indikuje, kedy je mikrofón a kamera smerujúca dovnútra zapnutá a nahráva“.

Nová palubná kamera Ring Car Cam sa dá predbežne objednať za zvýhodnenú cenu 200 dolárov. Začne sa dodávať vo februári a potom sa jej cena zvýši na 250 dolárov.