Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Futuristické vozidlo vyrobené z dreva vyráža do ulíc

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Toto výnimočné drevené vozidlo, ktoré bolo navrhnuté tak, aby predstavovalo koncept stroja času zostrojil talentovaný drevospracujúci inžinier. Teraz púta pohľady, keď bzučí a rachotí ulicami Vietnamu.

Je to práca YouTube tvorcu Truonga Van Daa, ktorý prevádzkuje mimoriadne úspešný kanál, ktorý sa venuje len predvádzaniu jeho ručnej práce pri výrobe drevených vozidiel. Jeho pokrok za posledné tri roky bol pozoruhodný. Začal jednoducho vyrezávať repliky klasických luxusných áut a superáut vo veľkosti krabice od topánok, potom si rýchlo získal celosvetovú pozornosť, keď poskladal malú drevenú repliku Ferrari, v ktorej mohol jeho syn sedieť a nechať sa tlačiť.

Futuristické vozidlo, ktoré predstavuje koncept stroja času.

Ferrari vyzeralo celkom úžasne, ale čoskoro ho doplnil nádherne detailnou rytinou Bugatti Centodieci, opäť v mierke približne jednej tretiny až polovice, v ktorej mohol sedieť jeho syn. A tentoraz malo funkčné riadenie, a malé elektrické ústrojenstvo na jazdenie. Tento model si môžete pozrieť TU.

Nasledujúce projekty sa zväčšili a získali na zložitosti. Vznikli tanky, vlaky, skútre a samozrejme všetky druhy nádherných mini-superáut. Daa sa nezastavil ani pri tom, čo sa dostávalo do showroomov, a urobil nádherné a funkčné rekreácie niektorých divokých koncepčných áut, vrátane Lamborghini Vision GT, Audi Skysphere a Mercedes Vision AVTR.

Futuristické vozidlo, ktoré predstavuje koncept stroja času.

No zrejme doteraz najzaujímavejší projekt opúšťa sféru koncepčného auta a dostáva sa do ešte vyššej sféry čistého mechanického „fantasy“ umenia. Truong si sadol a hral sa s generatívnou umelou inteligenciou, aby prišiel s inšpiráciou pre dizajn, potom dal dokopy jednoduchý kovový rám, systém riadenia a odpruženia a malé elektrické hnacie ústrojenstvo, kým sa pustil do práce s drevom.

Futuristické vozidlo vybavil mohutnými drevenými prednými kolesami s prepracovanými nábojmi v štýle hodinového strojčeka, ktoré sa vzadu odrážali obrovskými obručami zo slimákov pripomínajúcimi reverznými baraními rohmi. Dal mu tiež zakrivenú a lamelovú drevenú strechu a niektoré svetlomety a vnútorné neóny.

Futuristické vozidlo, ktoré predstavuje koncept stroja času.

Potom autor pridal nádherne zložitý rad ozubených pákových mechanizmov vpredu, ktoré sa dajú zapnúť, aby sa dosiahlo kolísavé vlnenie. To je elektricky poháňané a nesúvisí s pohybom vozidla, ktoré jazdí samostatne.

Vozidlo má zvláštnu krásu a je to zďaleka najpodivnejšie vozidlo, aké bolo doteraz zrejme vytvorené. Zdá sa, že Truongove deti sa v ňom určite zabávajú. Na začiatku článku alebo priamo TU si môžete vychutnať pomerne relaxačné video o zostavovaní tohto vozidla.

Futuristické vozidlo, ktoré predstavuje koncept stroja času.