Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chevrolet oslavuje 50 ročný vývoj ikonického automobilu Camaro

Chevrolet oslavuje 50 ročný vývoj ikonického automobilu Camaro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Moderné automobily sú pohodlné a môžu dodať aj športový výkon, no rodinná línia ozajstných silných cestných šeliem sa začala už v šesťdesiatich rokoch minulého storočia. Automobilka Chevrolet oslavuje tento vývoj so špeciálnou verziou automobilu Camaro 50th Anniversary Edition, ktorý má rovnaký zmysel pre „zverský“ výkon, ako jeho predchodcovia, ale je ďaleko viac moderný, s efektívnym nastavením pod jeho retro dizajnom.

Ako to už u špeciálnych edícií býva, automobil Camaro 50th Anniversary Edition je určený pre zákazníkov, ktorí príliš nehľadia na predajnú cenu. Automobil s elegantným retro štýlom stále vyzerá dobre a jeho predná maska či jedinečné 20 palcové kolesá mu pomáhajú vystúpiť zo šedi.

Špeciálna edícia automobilu Camaro 50th Anniversary Edition je oslavou vývoja týchto vozidiel od automobilky Chevrolet

Nejde pritom o pretekárske auto, ale o každodenný prepravný prostriedok, ktorý má na svojom štítku oslavu 50. výročia. A keďže sa pod kapotou nenachádza žiadny extra systém pre zvýšený výkon, Camaro si v narodeninovej edícii v kabíne zachováva široké pohodlné sedadlá a nechýba ani komfort vo forme klimatizácie.

Od prvej generácie automobilov Camaro ubehne už 50 rokov a za ten čas si tento ikonický automobil prešiel poriadnym vývojom

Prvá generácia vozidiel Camaro bola vyrobená v roku 1967 a výkonovo sa pohybovala v rozpätí 140 až 375 konských síl (104 až 280 kW). Poriadny nárast výkonu však nastal až od začiatku piatej generácie v roku 2010. Model už šiestej generácie, v tejto špeciálnej edícii, pritom môže mať V6 motor s výkonom 335 konských síl (250 kW) alebo LT1 V8 s výkonom 455 konských síl, čiže 339 kW. K dispozícii bude tiež verzia so štvorvalcovým motorom s výkonom 275 konských síl (205 kW).

Automobil Chevrolet Camaro 50th Anniversary Edition si zachováva retro štýl a výkon svojich predchodcov, ktorý je zabalený do moderných a komfortných vlastností dnešných vozidiel

Chevrolet oslávi 50. výročie vývoja automobilu Camaro nielen jeho špeciálnou narodeninovou edíciou, ale oslavy sa budú konať aj priamo vo fabrike, kde bolo vozidlo postavené a to počas akcie Camaros and Coffee v Detroite.