Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercedes a Brabus spolu vyrobili výkonnejšie verzie automobilov Smart

Mercedes a Brabus spolu vyrobili výkonnejšie verzie automobilov Smart
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Brabus je najmä známa ako výrobca ultra výkonných verzií športových vozidiel AMG Mercedes, ale má tiež skúsenosti s tvorbou automobilov Smart, ktorým pridáva na rýchlosti, než akú mali predtým. V pokračovaní tejto tradície najnovší automobil Smart Brabus ukrýva pod kapotou trojvalcový motor s výkonom 109 konských síl, a je určený pre tých, ktorí túžia po troche výkonu v mestskom prostredí.

Trojvalcový motor Brabus sa v tomto malom mestskom automobile môže pochváliť o 20 percent vyšším výkonom spolu s o 25 percent vyšším krútiacim momentom, ako majú pôvodné vozidlá Smart. Vodiči získajú prístup k výkonu o sile 109 konských síl (80 kW) s krútiacim momento 170 Nm. Vďaka tomu vozidlá Smart Brabus ForTwo a Smart Brabus ForTwo Cabriolet zrýchlia z 0 na 100 km / h za 9,5 sekundy.

Mercedes a Brabus vyrobili výkonnejšie verzie automobilov Smart

Väčšia a ťažšia verzia automobilu Smart Brabus ForFour používa rovnaký motor a má zrýchlenie z 0 na 100 km / h za 10,5 sekundy. Maximálna rýchlosť je pritom 180 km / h, čo je o 20 km / h menej, ako má model Smart Brabus ForTwo.

No nie je to len o sile motora, ale aj o tom, ako ju automobil prenesie na vozovku. Aj preto Brabus do nových Smartov namontoval športové tlmiče a vylepšil kontrolu kalibrácie stability s ohľadom na to, aby sa športovejší posilňovač riadenia a športový režim odrazil na razantnejšom pocite z jazdy, než ako tomu bolo predtým.

K dispozícii sú nové modely Smart Brabus ForTwo, Smart Brabus ForTwo Cabriolet a Smart Brabus ForFour

Čo sa týka dizajnu, nové automobily z radu Smart Brabus získali sadu kolies z hliníkových zliatin, zadný difúzor a chrómovanú koncovku výfuku. K dispozícii je aj voliteľná výbava Xclusive, ktorá zahŕňa perforovaný kožený interiér, kontrastné prešívanie a jedinečnú prevedenie prístrojovej dosky.

Nový automobil Smart Brabus Fortwo bude stáť 19 710 Eur, model Smart Brabus Cabriolet získate za cenu 22 970 Eur a najväčší Smart Brabus ForFour je cenený na 20 520 Eur. Doplnková výbava Xclusive u všetkých modelov navýši cenu o 3000 Eur.