Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ericsson: Digitálny kľúč mení budúcnosť pripojenia vozidiel

Ericsson: Digitálny kľúč mení budúcnosť pripojenia vozidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca automobilov LYNK & CO, označovaných od predstavenia v októbri 2016 za „najpripojenejšie vozidlá sveta“, sa spojil so spoločnosťou Ericsson s cieľom pomôcť formovať budúcnosť konektivity vozidiel.

Vďaka službe Connected Vehicle Cloud od Ericssonu a svojej poprednej pozícii na trhu v oblasti cloudu a Internetu vecí (IoT) LYNK & CO predviedli prvú zabudovanú funkcionalitu pre zdieľanie vozidiel na svete.

Z výskumu vyplýva, že väčšina vozidiel sa viac ako 90 percent času nevyužíva. Digitálny kľúč od Ericssonu a platforma na zdieľanie vozidiel od LYNK & CO poskytujú prístup k vozidlám LYNK & CO cez smartfón, ktorý umožňuje majiteľovi na diaľku poskytnúť prístup k svojmu autu. Prostredníctvom aplikácie od LYNK & CO môžu majitelia automobilov kontrolovať, sledovať a zdieľať svoje vozidlá cez svoj smartfón, alebo priamo z auta.

Značku LYNK & CO predstavila v októbri 2016 čínska automobilka Geely, ktorá vlastní aj značku Volvo. LYNK & CO 01 je prvým automobilom, ktorý bol kompletne vyvinutý v digitálnom veku.

Ericsson: Digitálny kľúč mení budúcnosť pripojenia vozidiel

Konektivita je ústrednou črtou značky LYNK & CO. Jej vozidlá ponúkajú širokú škálu pripojených technológií, ktorých cieľom je uľahčovať život. Aplikácie, zobrazené na veľkom centrálnom displeji, sú prostredníctvom palubnej telematiky nepretržite pripojené ku cloudu LYNK & CO z dielne spoločnosti Ericsson. To vytvára ekosystém s takmer neobmedzenými možnosťami pre vznik funkcií a služieb.

Alain Visser, prezident LYNK & CO, hovorí: „Konektivita je DNA v LYNK & CO a je ústredným mottom našej značky. Naše vozidlá sú vybudované na celom rade technologických základov a Ericsson je naším partnerom prvej voľby pri vývoji nášho digitálneho vozidla. Riešenie digitálneho kľúča sa zrodilo z inovatívnej spolupráce a prostredníctvom cloudovej technológie sme schopní ponúknuť našim zákazníkom úplne novú službu a funkcionalitu.”

Charlotta Sund, riaditeľka pre oblasť Internetu vecí v spoločnosti Ericsson, uviedla: „Spojením našich jedinečných odborných znalostí v oblasti Internetu vecí a cloudu s hlbokou znalosťou trhu LYNK & CO sme boli schopní spoločne vyvinúť bezpečnú a spoľahlivú platformu, ktorú LYNK & CO potrebuje pre naplneniu motta svojej značky. Naše partnerstvo má zároveň pozitívny vplyv na našu hlavnú obchodnú činnosť, pretože zvyšuje prevádzku v sieťach, ktoré poskytujeme. To dokazuje našu schopnosť riadiť inovácie v niektorých z novo vznikajúcich priemyselných odvetví, ktoré skúmame.“

(Zdroj: Tlačová správa Ericsson)