Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honda otvorila v Európe vyspelú verejnú rýchlo nabíjaciu stanicu

Honda otvorila v Európe vyspelú verejnú rýchlo nabíjaciu stanicu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Popularita elektromobilov narastá a tak je potrebné riešiť aj infraštruktúru nabíjacích staníc, no výrobcovia sa ešte len dohadujú na štandarde nabíjacej zástrčky. Nabíjacie stanice teda nemusia mať ten správny konektor pre váš elektromobil. Ďalšou otázkou, ktorú je potrebné vyriešiť, je aj naplnenie dopytu rýchleho nabíjania viacerých elektromobilov na jednom mieste. Nová nabíjacia stanica Honda, ktorá vyrástla v Európe, by však mohla všetky tieto problémy pohodlne vyriešiť.

Novú stanicu otvorili v meste Offenbach v Nemecku a podľa vyjadrenia spoločnosti Honda ide o „najpokročilejšiu verejnú nabíjaciu stanicu v Európe.“ Je poháňaná obnoviteľnými zdrojmi energie, medzi ktoré patrí aj skupina fotovoltaických panelov rozmiestnených na streche stanice. Nová 940V rýchlo nabíjacia stanica je pritom schopná dodať naraz až 150 kW energie pre štyri samostatné pripojenia a teda obslúži až štyri elektromobily naraz, ktorých majitelia potrebujú rýchlo dobiť batérie, aby mohli pokračovať v ceste.

V nemeckom meste Offenbach vyrástla vyspelá verejná rýchlo nabíjacia stanica pre elektromobily, ktorú postavila spoločnosť Honda.

Podľa vyjadrenia Hondy sa rýchlo nabíjanie elektromobilov stane v blízkej budúcnosti veľmi dôležitým, pretože na cestách sa začne objavovať nová generácia elektrických vozidiel a čoraz viac ľudí bude potrebovať svoje elektromobily dobíjať. V Európe sa v súčasnosti používajú štyri rôzne štandardy pre nabíjanie, no Honda zatiaľ nešpecifikovala, ktoré bude podporované. Nabíjacia stanica má vraj rôzne typy konektorov.

Nová rýchlo nabíjacia stanica Honda podporuje rôzne typy nabíjacích konektorov.

Spoločnosť Honda plánuje, spolu so svojimi vyspelými nabíjacími stanicami pre elektromobily, nainštalovať na mieste v Offenbachu aj vodíkovú čerpaciu stanicu s vlastným generovaním vodíka. Zatiaľ nie je známe, kedy bude otvorená, ale tiež by mala využívať obnoviteľné zdroje energie. Čerpacia stanica bude mať inteligentnú schopnosť skladovania energie, ktorá sa môže dodávať späť do elektrickej siete energetických spoločností.

„Najpokročilejšia verejná rýchlo nabíjacia stanica pre elektromobily v Európe“ bola spustená do prevádzky 29. mája.

Verejná rýchlo nabíjacia stanica Honda obslúži naraz až štyri elektromobily.