Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Luxusné elektrické SUV Byton sa bude snažiť konkurovať Tesle

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odkedy Tesla našla spôsob ako dostať elektrické autá na dôstojné miesto na trhu, skúšajú tento priestor obsadiť aj iné firmy. Napríklad Byton. Firma je zaujímavá už len napríklad tým, že hoci hlavne centrum je v Amrickom Silicon Walley, tak dizajnové centrum je v Mníchove a výrobné kapacity pokrýva čínska pobočka v Nanjingu. Táto medzinárodná spolupráca sa ukázala ako veľmi plodná a začiatkom roka 2018 predstavili koncept svojho nového SUV strednej triedy.

Elektrické autá majú výhodu, že nepotrebujú stredový tunel a tak je aj v tomto SUV viacej miesta. To napríklad umožnilo povoliť sedadlám až 12 stupňové otočenie dovnútra čím sa uľahčí komunikácia cestujúcich. Interiér bude mať drevom pokrytú podlahu, kožené čalúnenie a aj celý zvyšok bude zladený v podobnej kombinácii.

Elektrické SUV Byton je plné inteligentných technológií a v pláne je aj plná autonómna jazda.

Palubovke dominuje Shared Experience Display, ktorý je až 125 centimetrov dlhý a 25 centimetrov vysoký. Už z týchto parametrov je zrejmé, že bude pokrývať celú prednú časť palubnej dosky.
Výrobca taktiež povedal, že displej bude mať automatické nastavovanie jasu podľa množstva slnečného svetla.

Inteligenciou sa to bude vo vozidle len tak hemžiť. Začnime po poriadku, vodič si auto odomkne pomocou kamery ktorá rozpoznáva tvár. Ovládanie infotaimentovej časti bude možné ako hlasom, tak dokonca aj gestami. A v roku 2020 pribudne cez softvérovú aktualizáciu aj možnosť autonómneho šoférovania.

Elektrické SUV Byton je plné inteligentných technológií a v pláne je aj plná autonómna jazda.

Dojazd tohto vozidla je 530 kilometrov, čo je veľmi zaujímavé číslo. Výkon tohto krásavca bude buď 200kW pri základnej verzii alebo až 350kW pri 4x4 modeli. No a nakoniec prekvapivá cena, výrobca uviedol, že by nemala presiahnuť 45 tisíc dolárov.

Elektrické SUV Byton je plné inteligentných technológií a v pláne je aj plná autonómna jazda.