Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektromobil Tesla Model 3 dorazí konečne do Európy

Elektromobil Tesla Model 3 dorazí konečne do Európy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tesla dostáva svoj luxusný sedan Model 3 na masový trh, keďže získala povolenie od príslušných orgánov, aby sa tento elektromobil mohol dostať aj na cesty v Európe. Zavedenie prvých kusov sa očakáva budúci mesiac.

Americký výrobca elektrických vozidiel, spoločnosť Tesla, dostáva zelenú pre nasadenie svojho sedanu Model 3 na európskom trhu. Vozidlo je kľúčovým projektom spoločnosti Tesla, a pretože je automobilka známa svojimi luxusnými autami s vysokou cenou, snaží sa dosiahnuť masovejšie rozšírenie cenovo dostupnejšou možnosťou.

Najlacnejšia verzia elektromobilu Tesla Model 3 bude v predaji za cenu od 58 800 EUR, zatiaľ čo najzákladnejšia verzia exkluzívnejšieho elektromobilu Tesla Model S stojí okolo 89.000 EUR.

Elektromobil Tesla Model 3.

Podľa zverejnených údajov holandského úradu pre cestnú dopravu (RDW) spĺňa elektromobil Model 3 požiadavky pre schválenie jazdy na európskych cestách. RDW je jedným z orgánov v Európe, ktoré sú poverené licencovaním vozidiel a častí vozidiel. Toto schválenie prichádza v kľúčovom momente, pretože spoločnosť Tesla sa pripravuje na rastúcu konkurenciu, pričom v nadchádzajúcich rokoch plánuje minúť takmer 300 miliárd dolárov na elektrické vozidlá a batérie.

Dodávky prvých kusov do Európy by sa mohli začať už v priebehu februára.

Elektromobil Tesla Model 3.

Elektromobil Tesla Model 3.