Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera do auta Road Patrol vás varuje pred kolíziou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kamera do auta Road Patrol sa môže stať prvou obrannou líniou pred potenciálnymi nehodami. Je totiž vybavená systémom výstrahy pred kolíziou a vodiča varuje aj pri náhodnom vybočení z jazdného pruhu. Full HD kamera sa môže pochváliť aj širokým pozorovacím uhlom.

Spoločnosť Car and Driver zaradila do svojho portfólia kamier do automobilov nový model Road Patrol. Ten má všetky funkcie, ktoré by vodič mohol potrebovať pre podporenie jeho verzie príbehu pri prípadnej nehode. Kamera dokáže zaznamenať udalosť v rozlíšení Full HD 1080p pri rýchlosti 30 snímok a to dokonca s podporou obrazovej technológie High Dynamic Range (HDR), ktorá zaistí kontrastné snímky.

Kamera do auta Car and Driver Road Patrol Dash Cam

Širokouhlý objektív so zorným poľom 145 stupňov sa postará o to, aby sa do záberu zmestilo čo najviac. Videá sa ukladajú na externú microSD kartu, ktorej kapacita môže byť až 128 GB. Na opačnej strane kamery sa nachádza 3,7 palcový IPS displej. Kamera je pritom otočná o plných 360 stupňov. Zabudovaný G-senzor deteguje incident nielen na ceste ale aj počas parkovania.

Okrem klasických funkcií kamera Road Patrol spúšťa automatický záznam už keď cíti, že by mohla nastať prípadná kolízia. K bezpečnosti na ceste pritom prispeje aj pokročilý asistenčný systém, ktorý dokáže vodiča varovať pred blížiacou sa kolíziou. Systém výstrahy sa aktivuje aj v prípade, že vodič náhle vybočí z jazdného pruhu.Kamera do auta Car and Driver Road Patrol Dash Cam

Kamera do auta Car and Driver Road Patrol Dash Cam