Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volkswagen sa chce stať priekopníkom v udržateľnej mobilite

Volkswagen sa chce stať priekopníkom v udržateľnej mobilite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Volkswagen sa zaviazala k Parížskej klimatickej dohode a kladie dôraz na základy pre udržateľnú mobilitu. Nové elektrické vozidlá ID, ktoré začne na konci roka vyrábať v Zwickau budú priekopnícke v tom, že budú CO2 neutrálne počas celého životného cyklu.

Niektorí ľudia kupujú elektromobily kvôli ich výkonu, no väčšina ľudí skôr rozmýšľa nad ekologickou stránkou a chcú tak prispieť k lepšiemu životnému prostrediu. Práve preto automobilka Volkswagen oznámila, že plánuje zabezpečiť, aby jej nadchádzajúce elektrické vozidlá boli bez emisií nielen na cestách, ale aj počas celého výrobného procesu.

Smerujúc k portfóliu 20-tich modelov s plne elektrickým pohonom do roku 2025 sa spoločnosť zamerala na svoj nový rad ID s cieľom znižovania až odstránenia emisií CO2. Výrobný závod Volkswagenu v meste Zwickau sa tak prispôsobil na 100% obnoviteľnej energie s pomocou kompenzovaných investícií do certifikovaných projektov v oblasti klímy, čo je nevyhnutné pre dosiahnutie tohto cieľa. Spoločnosť sa teraz zameriava aj na svojich dodávateľov surovín, a hľadá spôsoby, kde by sa dali z výrobného procesu odstrániť ďalšie množstvá škodlivého CO2. Toto úsilie by mohlo znížiť tvorbu emisií CO2 až o milión ton ročne.

Ilustračné foto (Zdroj: Volkswagen).

K Volkswagenu patrí aj dcérska spoločnosť Elli, ktorá buduje sieť rýchlo nabíjacích staníc pre elektromobily a majiteľom ponúka obnoviteľnú energiu pre nabitie ich vozidiel. Vďaka tomu aj samotný vodič môže prispieť k zabezpečeniu neutrálneho CO2 tým, že nabíja elektromobil prostredníctvom „zelenej“ energie.

Prvým vozidlom v rámci projektu neutrálneho CO2 bude ID.1, kompaktný hatchback, ktorý príde koncom roka 2019. Nasledovať budú vozidlá ID. CROZZ1 SUV, elektrické kombi ID. BUZZ1 a sedan ID. VIZZION1.

Ilustračný obrázok (Zdroj: Volkswagen).