Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SsangYong už po druhýkrát nasadil svoje vozidlá na Rallye Dakar

SsangYong už po druhýkrát nasadil svoje vozidlá na Rallye Dakar
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

SsangYong Motorsport nasadil už druhýkrát svoje vozidlá do závodu Rallye Dakar. Na tomto ročníku Rallye Dakar 2019 pritom došli do cieľa oba nasadené vozy. V kategórii T1.3 (benzínové vozidlá s pohonom dvoch kolies) sa španielska posádka s vozidlom SsangYong Rexton DKR umiestnila na 3. mieste, čo považuje automobilka za veľký úspech.

Svedčí to o spoľahlivosti jej vozidiel. V kategórii automobily posádka zopakovala podobné umiestnenie ako vlani, keď došla do cieľa na 33. mieste. Už samotné dokončenie Rallye Dakar je všeobecne považované za úspech. 40. ročník Rallye Dakar (a 10. odkedy sa presťahovali preteky do Latinskej Ameriky) mal 10 ťažkých súťažných etáp, počas ktorých musel jazdec Óscar Fuertes spolu so spolujazdcom Diego Vallejom prekonať vzdialenosť viac ako 5 000 kilometrov. Z nich až 70% viedlo naprieč dunami a pieskom.

SsangYong Rexton DKR

Nový Rexton DKR so zadným pohonom kolies má prispôsobenú karosériu na štýl buginy pre jazdu piesočnými dunami, s dravosťou nového SsangYong Rexton SUV. Vozidlo je postavené tak, aby bolo výkonné, rýchle a ľahké pre prekonanie mnohých rôznych výziev, ktoré predstavujú preteky Rallye Dakar. Je poháňané športovým motorom V8 s výkonom 450 koní. Z 0 na 100 km / h dokáže Rexton DKR vyštartovať za 4,4 sekundy, pričom jeho maximálna rýchlosť je 195 km / h. Pohotovostná hmotnosť vozidla je menšia ako 1 900 kilogramov.

SsangYong Rexton DKR

Motor je namontovaný v zadnej-centrálnej pozícii pre lepšie rozloženie hmotnosti medzi prednou a zadnou nápravou. Používa nový programovateľný prepínač MoTeC, ktorý umožňuje zmeny nastavenia motora v reálnom čase, pričom eliminuje všetky poistky a relé, čím sa zvyšuje spoľahlivosť. Vozidlo dostalo do výbavy aj úplne novú sekvenčnú manuálnu šesťstupňovú prevodovku Sadev SL90-23, trojkotúčovú keramickú spojku s krútiacim momentom až 1500 Nm a samozamykaciu diferenciálnu jednotku Torsen.

Rexton DKR jazdil na 17“ pneumatikách Yokohama Geolandar M / T G003 37X12.50R17, ktoré boli zvolené pre svoju trvanlivosť, trakciu a priľnavosť aj tom najnáročnejšom teréne. Pneumatiky boli namontované na kolesách z ľahkých zliatin Raceline 17x7 a môžu byť nafúknuté priamo z kokpitu vozidla.

SsangYong Rexton DKR