Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozkošná plne elektrická bugina Volkswagen v retro štýle

Rozkošná plne elektrická bugina Volkswagen v retro štýle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Volkswagen debutoval na autosalóne v Ženeve s konceptom elektrickej plážovej buginy s označením ID. Buggy s jasnou inšpiráciou v dizajne 60-tych rokov. Toto štýlové vozidlo je postavené na rovnakej modulovej platforme ako elektromobily ID. Crozz, ID. Buzz a ďalšie.

Koncept plážovej buginy Volkswagen ID. Buggy má výkon 201 koní a elektrickým motorom s krútiacim momento 309 Nm je umiestnený na zadnej strane. Motor je napájaný z batérie s výkonom 62 kWh, ktorá je umiestnená v podlahe vozidla. Na jedno nabitie batérie by bugina mala mať dojazd približne 250 kilometrov pri bežných podmienkach. Elektromobil dosiahne slušný počiatočný šprint z 0 na 100 km / h už za 7,2 sekundy, pričom maximálna rýchlosť vozidla bola obmedzená na 160 km / h.

Volkswagen ID. Buggy

No popri špecifikáciách zaujme ID. Buggy najmä svojim retro dizajnom. Ten je čistý a elegantný, s vode odolným koženým interiérom z koženky Nappa a minimalistickou prístrojovou doskou a oválnym volantom. Zaoblené predné aj zadné svetlomety sa príznačné pre Volkswagen. vyznačujú štýlom Volkswagenu.

Vozidlo vyzerá, že je pripravené na to, aby sa vonku počas jazdy aj trocha zašpinilo a vzadu sa nachádza priestor pre uloženie surfu, skejtbordu alebo čohokoľvek iného, čo si chce človek so sebou zobrať na pláž. ID. Buggy má integrovanú určitú ochranu proti prevráteniu a na všetkých štyroch rohoch sa nachádzajú vlečné body pre uchytenie lana z navijaku.

Volkswagen ID. Buggy

Volkswagen prezradil aj čo to o výrobe elektromobilu, prinajmenšom chce platformu externým výrobcom, ktorí by mohli dodávať elektromobily inšpirované konceptom ID. Buggy. Celá karoséria vozidla je odnímateľná, takže tretie strany môžu navrhnúť vlastné tvary. Elektrická plážová bugina ID. Buggy by tak v budúcnosti mohla očariť novú generáciu, ktorá s ňou vyrazí na pláž, do prírody alebo do ulíc.

Volkswagen ID. Buggy

Volkswagen ID. Buggy