Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SsangYong Motor odhalil svoju víziu budúcnosti mobility

SsangYong Motor odhalil svoju víziu budúcnosti mobility
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vo svojom stánku na autosalóne v Soule usporiadala automobilka SsangYong tlačovú konferenciu za účasti zástupcov predstavenstva, prezidenta aj generálneho riaditeľa Ssangyong ohľadom celkovej vízie pre budúcnosť mobility. Automobilka stavia svoju víziu na troch kľúčových technológiách: na autonómnom riadení, na ePowertrain (optimalizácia technológie elektropohonu) a na konektivite v rámci chytrých zariadení a IoT.

Súčasťou tlačovej konferencie bola tiež prezentácia revolučných technológií, ktorými bude v blízkej dobe vybavený model Korando. Slovami zástupcov firmy tak bude vďaka týmto technológiám Korando v blízkej budúcnosti schopné naviesť sa samo k dobíjacej stanici pri detekcii nízkej hladiny energie, riadiť sa autonómne či aktivovať a na diaľku ovládať inteligentné domáce spotrebiče tak, aby pripravilo ideálne domáce prostredie už v momente, keď vodič vďaka presnému výpočtu času príchodu dorazí domov.

Korando vám okrem iného bude tiež schopné oznámiť, či ste doma vypli plyn alebo nie. Samozrejmosťou bude ovládanie hlasom (textové správy, klimatizácia, vyhľadávanie dát či prehrávanie multimediálneho obsahu) alebo napr. používanie real-time máp, ktoré poskytujú aktuálne, najpresnejšie informácie pre optimálnu navigáciu vozidla.

Okrem toho SsangYong už teraz vyvíja aj nový dizajn interiéru Koranda, ktorý vďaka serveru založenom na AI (automatická inteligencia) ponúkne vodičovi aj spolujazdcom nové možnosti audiovizuálnej zábavy presahujúce súčasnú telematiku.

Na 2200 metroch štvorcových vystavila automobilka 19 nových aj existujúcich vozidiel v ucelenej koncepcii formulujúcej odhodlanie spoločnosti rozvíjať inovatívne technológie orientované na budúcnosť a jedinečnosť SUV vozidiel značky SsangYong. Súčasťou boli tak napr. hybridné vozidlá, Musso Grand s nadstavbou pre kempovanie, rally úprava modelu Musso či semi-off-roader štýl modelu Tivoli.

Ilustračné foto - SsangYong Korando

(Zdroj: Tlačová správa SsangYong)