Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektromobil Honda E vymení bočné zrkadlá za kamery

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už na autosalóne vo Frankfurte v roku 2017 predviedla spoločnosť Honda koncepciu kamier namontovaných na bočnej strane vozidla, ktoré fungujú ako virtuálne bočné zrkadlá. Automobilka teraz potvrdila, že tieto kamery sa stanú štandardnou výbavou elektromobilu, ktorý sa začne vyrábať v nasledujúcich mesiacoch.

Elektromobil Honda E ide v šľapajach vozidiel Audi e-tron a Lexus ES, ktoré sa koncom minulého roka stali prvými vozidlami, ktoré vymenili fyzické bočné zrkadlá za digitálnu verziu bočný zrkadiel. Automobilka Honda tvrdé, že toto je prvý model pre kompaktné automobily a poukazuje na rad výhod, vrátane estetiky, bezpečnosti a aerodynamiky.

Systém digitálnych bočných zrkadiel Side Camera Mirror System je navrhnutý tak, aby splýval so šírkou automobilu, čo znižuje jeho aerodynamický odpor o približne 90 percent v porovnaní s bežnými spätnými zrkadlami. Toto podľa spoločnosti Honda prispieva k približne 3,8 percentnému zlepšeniu účinnosti celého elektromobilu a k zvýšeniu jeho celkového dojazdu.

Digitálne bočné zrkadlo Honda Side Camera Mirror System.

Kamery sú potiahnuté vodou odpudzujúcim materiálom a prenášajú akciu za vodičom v reálnom čase priamo do malých displejov, ktoré sú umiestnené vo vnútri vozidla. Vodiči si môžu nastaviť kamery tak, aby poskytoval normálny pohľad, kedy sa zníži mŕtvy uhol videnia o približne 10 percent v porovnaní s typickými zrkadlami, alebo širší pohľad, ktorý dosahuje zníženie mŕtveho uhlu videnia o približne 50 percent.

Technológia prináša niekoľko ďalších bezpečnostných prvkov technológie. Pri cúvaní sa rozsvietia displeje systému v interiéri a zobrazia dodatočné pokyny, zatiaľ čo jas displejov sa automaticky prispôsobí vonkajším svetelným podmienkam, aby bol obraz prenášaný z vonkajších kamier stále ostrý.

Digitálne bočné zrkadlo Honda Side Camera Mirror System.

Spoločnosť Honda sa chystá dodávať nové elektromobily Honda E so systémom digitálnych bočných zrkadiel Side Camera Mirror System najskôr budúci rok niekedy v priebehu jari. Už teraz však má 25 000 objednávok od záujemcov o tento elektromobil. Ten je navrhnutý pre ekologickú jazdu v mestách, pričom jeho dojazd je udávaný na viac ako 200 kilometrov. Batéria sa dá prostredníctvom rýchleho nabíjania nabiť z 0 na 80 percent kapacity približne za 30 minút.

Porovnanie systému Side Camera Mirror s bežným fyzickým bočným zrkadlom.