Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S Keto môžete odomknúť a naštartovať auto pomocou smartfónu

S Keto môžete odomknúť a naštartovať auto pomocou smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viaceré moderné vozidlá sa namiesto tradičného kľúča dajú odomknúť s bezkontaktným elektronickým fob kľúčom. Kórejská spoločnosť OneKey sa tento systém však chystá nahradiť ešte pohodlnejším spôsobom prostredníctvom systému Keto, ktorý umožní odomykanie a štartovanie vozidla pomocou smartfónu.

Systém Keto sa skladá z mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android a malého zariadenia, ktoré je natrvalo umiestnené vo vnútri automobilu. Stačí, keď používateľ vyberie z existujúceho fob kľúča jeho „kľúčový modul“ a vloží ho do zariadenia Keto. To sa potom môže prilepiť na vrchnú časť prístrojovej dosky, pričom z neho vedie napájací kábel do zásuvky vo vozidle pre nepretržité nabíjanie integrovanej lítium-polymérovej batérie.

Odomykací a štartovací systém pre automobily Keto.

Keď sa po inštalácii priblíži používateľ k svojmu autu, zariadenie Keto detekuje jedinečný signál Bluetooth a tiež počuteľný zvukový signál, ktorý sa automaticky prenáša zo smartfónu. To spôsobí odomknutie najbližších dverí alebo kufra vozidla telefónom. Ako náhle je osoba vo vnútri vozidla, blízko položený smartfón pri zariadení tiež umožní po stlačení tlačidla na displeji naštartovať motor vozidla cez pripojené zariadenie Keto.

Odomykací a štartovací systém pre automobily Keto.

Ako v prípade mnohých domových a cyklistických zámkov, ktoré sa dajú ovládať mobilnými aplikáciami, aj používatelia Keto môžu ostatným ľuďom dočasne poskytnúť prístup k svojmu vozidlu. Je to možné prostredníctvom aplikácie pripojenej k internetu a vyžaduje sa, aby ostatní jednotlivci spustili tú istú aplikáciu na svojich smartfónoch. Hlavný používateľ / majiteľ vozidla môže kedykoľvek zrušiť prístup kohokoľvek alebo mu môže umožniť prístup do vozidla iba v určitom časovom úseku. Ak má jedna osoba viacero automobilov vybavených zariadením Keto, môže pomocou aplikácie pristupovať ku každému vozidlu jednotlivo.

Systém Keto je momentálne dostupný prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančnú podporu vo výške 119 dolárov. Vývojárom sa už podarilo vyzbierať viac ako bola stanovená cieľová suma 20 000 dolárov a tak ak všetko pôjde podľa ich plánu, distribúcia prvých kusov by sa mala začať už v decembri tohto roku.

Odomykací a štartovací systém pre automobily Keto.