Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Miniatúrny mestský elektromobil Toyota BEV dorazí už budúci rok

Miniatúrny mestský elektromobil Toyota BEV dorazí už budúci rok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Toyota predstavila nový ultra kompaktný elektromobil BEV, ktorý je navrhnutý ako efektívne dvojmiestne mestské vozidlo. Uvedenie na Japonský trh je pritom naplánované na rok 2020.

Miniatúrny elektromobil Toyota BEV má dojazd okolo 100 kilometrov na jedno nabitie batérie a jeho maximálna rýchlosť 60 km / h. Je teda prispôsobený výhradne pre jazdu v meste. Spoločnosť Toyota vníma svoje vozidlo ako súčasť riešenia mobilných zariadení pre starších ľudí, pretože Japonsko čelí populačnej kríze. Kvôli klesajúcej pôrodnosti má už teraz Japonsko najstaršiu populáciu na svete, s takmer 27 percentami obyvateľov vo veku nad 65 rokov.

Ultra kompaktný mestský elektromobil Toyota BEV.

Keďže Japonci v produktívnom veku sú známi svojou pracovitosťou, nemajú zvyčajne veľa času starať sa o starých ľudí a je teda veľká ekonomická motivácia na nájdenie technologických riešení, ktoré dokážu udržať starších ľudí mobilných, sebestačných a šťastných. To je aj základnou myšlienkou nového ultra kompaktného elektromobilu BEV, ktorý je navrhnutý ako jednoduché, bezúdržbové, pomalé a bezpečné vozidlo. Okrem toho môže spolupracovať spolu s ďalšími riešeniami, ktoré spoločnosť Toyota predstavila.

Ultra kompaktný mestský elektromobil Toyota BEV.

Patria medzi ne elektrické skútre na státie, elektrické skútre na sedenie a prídavné zariadenie skútrového typu vybavené jedným veľkým kolesom a dvomi malými kolieskami, ktoré sa spredu pridá k invalidnému vozíku a používateľom zlepší mobilitu na kratšie vzdialenosti s elektrickou podporou.

Spoločnosť Toyota predstavila aj ďalšie riešenia pre podporu mestskej elektromobility aj s ohľadom na starších ľudí.