Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový interaktívny robot Hyundai privíta zákazníkov a poradí im

Nový interaktívny robot Hyundai privíta zákazníkov a poradí im
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na súčasný význam fyzického dištancovania je pochopiteľné, že zákazníci aj pracovníci v predajniach automobilov sa nebudú chcieť k sebe príliš priblížiť. Preto spoločnosť Hyundai vyvinula nového robota s umelou inteligenciou navrhnutého pre skvalitnenie služieb zákazníkom počas pandémie.

Nový robot, ktorý na výšku meria 1 160 milimetrov a váži 80 kilogramov, je nazývaný ako DAL-e, čo je skratka pre „Drive you, Assist you, Link with you-experience“. Má dve ramená určené na gestikuláciu, otočnú hlavu s displejom, na ktorom sú animované oči, a pohybuje sa po podlahe pomocou štyroch motorizovaných všesmerových kolies.

Interaktívny robot Hyundai DAL-e.

Vďaka integrovaným kamerám a technológii rozpoznávania tvárí je DAL-e schopný spozorovať a priblížiť sa k zákazníkom, ktorí vstúpia do showroomu. Potom sa im pozrie do tváre a na zapojenie sa do konverzácie použije svoje systémy na porozumenie jazyka a syntézu reči. Zákazníci môžu robotovi ústne klásť otázky o produktoch alebo službách alebo môžu využívať integrované rozhranie dotykovej obrazovky na vrchu hlavy robota.

Interaktívny robot Hyundai DAL-e.

Robot DAL-e sám dovedie zákazníkov k relevantnému miestu, ktoré by mohlo zahŕňať konkrétne vozidlo v showroome. Môže tiež upriamiť ich pozornosť na videoobsah, ktorý bezdrôtovo prenáša na veľkú obrazovku umiestnenú v priestoroch autorizovaného predajcu. A čo viac, ak si pri vstupe do autosalónu robot všimne, že zákazník nemá na sebe rúško, odporučí mu, aby si ho nasadil na tvár.

Interaktívny robot Hyundai DAL-e.

Nový interaktívny robot DAL-e bol uvedený do používania v autosalóne Hyundai v Soule tento pondelok (25. januára) ako súčasť pilotného projektu. Nasledovať by malo jeho nasadanie u ďalších predajcov, vrátane predajcov vozidiel značky Kia, ktorú vlastní spoločnosť Hyundai.